НОВИНИ

Адриан Андреев и Александър Лазаров отпаднаха на "Чалънджърите" в Испания и Швейцария

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:37, 22.03.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
контузия спря адриан андреев четвъртфиналите унгария
Слушай новината

Двамата български тенисисти Адриан Андреев и Александър Лазаров приключиха своето участие на турнирите от сериите "Чалънджър" съответно в Лас Франкесас дел Валес, Испания и Бил, Швейцария.

Андреев, поставен под №5 в надпреварата в област "Каталуня", допусна поражение във втория кръг на надпреварата от португалеца Гастао Елиаш с 4:6, 3:6 за малко повече от час и половина игра.

Бившият №57 в света Елиаш осъществи цели четири пробива по пътя си към успеха срещу само един за Адриан и така напълно заслужено португалецът се класира за четвъртфиналите, където негов съперник ще бъде китаецът Бу Йунчаокете.

За Адриан Андреев пък сега предстои пътуване до Италия, където през следващата седмица българинът е заявил участие на "Чалънджър" в Санремо.

Междувременно в швейцарския град Бил Алекс Лазаров отпадна още на старта след загуба с 4:6, 7:6(5), 3:6 от руския квалификант Кирил Кивацев.

Двамата предложиха равностойна битка, като българският тенисист определено може да съжалява за пропуснатите шансове в първия сет, когато водеше с 4:2, но допусна да се стигне до обрат. Националът ни за Купа "Дейвис" все пак израни резултата, след като измъкна втората част в тайбрек, но в решителната трета един единствен пробив на Кивацев му беше достатъчен, за да стигне до крайния успех след малко повече от два часа на корта.

По този начин руснака се класира за втория кръг, където очаква победителя от мача между участващия с "уайлдкард" швейцарец Дилан Дитрих и поставения под №8 канадец Габриел Диало.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С какво се е занимавала екстрадираната сътрудничка на Ружа Игнатова?
С какво се е занимавала екстрадираната сътрудничка на Ружа Игнатова?
БК Левски беше дисквалифициран от участие в Балканската лига
БК Левски беше дисквалифициран от участие в Балканската лига