НОВИНИ

Адриан Андреев и Пьотр Нестеров с "уайлдкард" за квалификациите на Sofia Open 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:16, 09.09.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
адриан андреев пьотр нестеров уайлдкард квалификациите sofia open 2022
Слушай новината

Българските тенисисти Адриан Андреев и Пьотр Нестеров получиха "уайлдкард" за квалификациите на Sofia Open 2022, съобщиха организаторите на надпреварата.

Турнирът в зала "Арена Армеец" ще се проведе между 25 септември и 2 октомври, като пресявките с участието на Андреев и Нестеров ще бъдат в първите два дни на турнира.

За Адриан Андреев това ще бъде шесто поредно участие на АТР 250 надпреварата у нас и второ в квалификациите след това през 2017 година, когато българинът едва 15-годишен загуби в първия кръг на пресявките от Максимилиан Мартерер. През последните четири сезона пък Адриан получаваше "уайлдкард" за основната схема, където обаче, за съжаление, така и не записа победа.

Междувременно за Пьотр Нестеров това ще бъде първо участие на турнира в София и изобщо дебют в АТР тура. През миналата година тенисистът от Варна достигна до 35-то място в световната ранглиста при юношите, а през тази вече 19-годишният Нестеров дебютира и в състава за Купа "Дейвис".

Сред потенциалните съперници на Андреев и Нестеров в квалификациите изпъква името на Андрей Рубльов, който от следващата седмица ще се завърне в топ 10 на ранглистата. Освен руснака в пресявките в София ще се включат още Марк-Андреа Хюслер (Швейцария), Джей Джей Уулф (САЩ), Душан Лайович (Сърбия), Даниел Галан (Колумбия), Тим ван Райтхофен (Нидерландия), Ян-Ленард Щруф (Германия), Юго Юмбер (Франция) и други.

За място в основната схема на турнира българските представители ще се нуждаят от две победи, като единственият българин, който до момента е преодолявал пресявките в София е Александър Лазаров през 2019 година.

През този сезон Лазаров пък е един от двамата българи, който получи "уайлдкард" за основната схема заедно с Димитър Кузманов. В турнира ще участва и ракета №1 на България Григор Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: С кончината на кралица Елизабет Втора Великобритания и светът губят забележителен държавник
Радев: С кончината на кралица Елизабет Втора Великобритания и светът губят забележителен държавник
Служители на "Парк Пирин" спасиха ударен от автомобил сръндак
Служители на "Парк Пирин" спасиха ударен от автомобил сръндак