НОВИНИ

Адриан Андреев отново победи Корентен Муте, скандал след края на мача

адриан андреев надигра джазири старта основната схема форли
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
21:55, 29.09.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт

Националът на България за Купа "Дейвис" Адриан Андреев продължава със страхотното си представяне в последните две седмици. Българинът се класира за четвъртфиналите на турнира в зала в Орлеан (Франция) от сериите "Чалънджър" с награден фонд от 135 хиляди евро. 

Андреев направи обрат и победи с 2:6, 7:6(3), 7:6(2) поставения под №1 в схемата и №64 в света французин Корентен Муте. Срещата продължи 2 часа и 58 минути. Това е втора победа за Адриан над този съперник в рамките на девет дни. Преди седмица Андреев елиминира Муте на "Чалънджър" в Генуа (Италия).

Българинът изостана с 0:3 в първия сет срещу Муте, а след това допусна още един пробив за 2:6. Във втората част Андреев проби за 3:2, но допусна изравняване при 4:4. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него Адриан изостана с 1:3 точки, но спечели следващите шест разигравания за 7:3.

В третата решителна част Андреев бе пробит за 0:1, но веднага отговори с рибрейк. До края на сета нов пробив нямаше и се стигна до нов тайбрек. В него Адриан беше убедителен и спечели със 7-2 точки.

След последната точка, при здрависването над мрежата Андреев заби гръдния си кош в тялото на Муте, след което французинът опита да го сграбчи за гърлото. Двамата бързо бяха разтървани от главния съдия на мача. 

Муте твърди, че агресивното му поведение се дължи на нецензурните думи, които Андреев му отправил.

"Няма да се извиня за случилото се. Когато някой те напсува два пъти, гледайки те в очите, трябва да го накараш да разбере, че така не се прави. Той ме заплаши и ми каза да се разберем извън корта. Е, чаках го десет минути, но той така и не се появи, а се скри зад шестима охранители от другата страна", написа французинът в социалните мрежи.

Българинът заработи 25 точки за световната ранглиста. Така той ще направи ново рекордно класиране в световната ранглиста. На четвъртфиналите Адриан ще играе срещу №98 в света Норберт Гомбош от Словакия или №332 Артур Филс от Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram:  https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

 

 

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда вгорчи официалния дебют на Владимир Манчев начело на Хебър Пазарджик
Арда вгорчи официалния дебют на Владимир Манчев начело на Хебър Пазарджик
Кризата с дървата и пелетите: Високи цени и дефицит по складовете
Кризата с дървата и пелетите: Високи цени и дефицит по складовете