НОВИНИ

Адвокат Менков: Борисов е задържан по сигнал за изнудване, европрокуратурата не участва в акцията

Борисов изкара нощта в полицията

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
05:58, 18.03.2022
9727
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Според адвокат Менко Менков Бойко Борисов е задържан за изнудване. Той допълни, че европрокуратурата не участва в акцията срещу бившия премиер. Менков излезе от сградата на ГДНП малко след един часа след полунощ и заяви, че Борисов ще нощува в полицията.

"Кирил Петков е разпитан в качеството си на свидетел днес. Не съм запознат с никакви материали, освен с протокола за обиска в дома и заповедта за 24-часовото му задържане. Никой друг, освен Петков, не е разпитван. Аз не разбрах в какво е обвинен Борисов. Написани са някакви общи разпоредби, според които става дума за изнудване. Не пише нито кого, нито кога, нито в какво точно се изразява изнудването", каза Менков.

Борисов и членове на ГЕРБ са задържани при полицейска операция, активисти протестираха в Банкя

"Няма и не може да има повдигнато обвинение. Прокуратурата е разбрала за случващото се от медиите. Досъдебното производство е образувано при условията на неотложност. Става въпрос за проверка, образувана по сигнал на движение "БОЕЦ".

"Сигналът е подаден на 10 декември по разпечатка от медиите. Този сигнал беше депозиран до вътрешния министър тогава, извършена е проверка, която не е докладвана до Прокуратурата", подчерта адвокат Менков.

И допълни, че първото и единствено действие по разследването, извършено до момента, е разпит на министър-председателя Кирил Петков.

"Борисов не е разпитан сега, няма как да бъде, защото няма дори разследващ полицай", посочи адвокатът.

ВСИЧКО ЗА ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОРИСОВ И ПЪРВИ РЕАКЦИИ - ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-студено от обичайното време и днес
По-студено от обичайното време и днес
Борисов ще остане в ГДНП цялата нощ
Борисов ще остане в ГДНП цялата нощ