НОВИНИ

Адвокатите на Димитър Бербатов работят по казусите с конгреса

Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:24, 15.10.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов, който загуби битката за президентския пост за Българския футболен съюз, смята, че съвсем скоро може да се проведе нов конгрес.

Екипът му вече даде да се разбере, че ще оспорва проведения избор, а адвокатите му работят по казусите, които възникнаха.

Чрез нова публикация в социалната мрежа Фейсбук той сподели, че е щастлив от факта, че клубовете са показали, че искат промяна.

Във вторник се проведе извънреден конгрес на централата, на който досегашният ръководител на родния футбол спечели вота с 241 гласа, а Бербатов остана втори с 230 гласа.

В началото на заседанието бяха обявени 483 делегати в зала 1 на НДК, но 480 гласуваха за президент на БФС. От екипа на Димитър Бербатов бяха категорични след конгреса, че ще се обърнат към съда, тъй като според тях е трябвало да има проведен балотаж.

Пред БНТ адвокат Радостин Василев каза, че най-вероятно Агенцията по вписванията няма да впише Борислав Михайлов като президент именно по тази причина, че 50% + 1 е 242 гласа, а не 241.

Ето и цялото изявление на Димитър Бербатов, публикувано в страницата, посветена на кандидатурата му за президент на БФС:

Има голяма вероятност да има нов конгрес. Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно върху това.

Най-хубавото беше да видя, че клубовете виждат алтернатива при гласуването. Видя се, че има още несигурни клубове. Но сега, с това, което стана, се вижда, че се иска промяна и има хора, които работят за тази промяна.

Няма да се откажем, продължаваме, защото това, което показахме в последните шест месеца е, че искаме да работим за доброто на българския футбол!

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Ще се реагира по сигнала за поругаването на български военни гробища
Радев: Ще се реагира по сигнала за поругаването на български военни гробища
Тийнейджъри унищожиха контейнери за стари дрехи в Бяла
Тийнейджъри унищожиха контейнери за стари дрехи в Бяла