НОВИНИ

АЕК Атина триумфира със своята 13-а титла на Гърция

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:21, 15.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
аек атина триумфира своята титла гърция
Слушай новината

Отборът на АЕК Атина стана новият шампион на Гърция, след като в последния кръг надигра с 4:0 като домакин Волос, за да подпечата своята 13-а титла на страната.

Точни за "жълто-черните" бяха Стивън Цубер и Мият Гачинович през първото полувреме и Орбелин Пинеда и Дамян Шимански след почивката, които по този начин осигуриха първа триумф на клуба в гръцкото първенство след сезон 2017/18 насам.

За столичани пък настоящата кампания може да приключи с дубъл, тъй като на 24 май (сряда) те се изправят срещу ПАОК в спор за трофея в турнира за Купата на Гърция.

АЕК Атина завършва първенството с актив от 83 точки, оставяйки на пет пункта зад себе си състава на Панатинайкос, който водеше през почти целия сезон.

В последните четири кръга обаче "детелините" взеха само три точки и в крайна сметка трябваше да се задоволят със сребърните медали.

Шампионът през последните три сезона Олимпиакос пък остана на 3-та позиция, след като в последния кръг надигра с минималното 1:0 ПАОК.

Този успех за гранда от Пирея поне към този момент му осигурява място в квалификациите на Лига Европа през следващия сезон, но ако ПАОК триумфира с Купата на Гърция то именно тимът от Солун ще играе във втория по сила европейски клубен турнир, докато Олимпиакос ще трябва да се задоволи с място в Лигата на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли задкулисие в искането за отстраняване на Иван Гешев - коментар на юристи
Има ли задкулисие в искането за отстраняване на Иван Гешев - коментар на юристи
От нашите пратеници: Безпрецедентен втори тур на изборите в Турция изглежда почти сигурен
От нашите пратеници: Безпрецедентен втори тур на изборите в Турция изглежда почти сигурен