НОВИНИ

Агенция "Новости": Руските сили са превзели Бахмут

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
15:14, 19.01.2023
Чете се за: 01:30 мин.
Европа
агенция новости руските сили превзели бахмут
Слушай новината

Руските сили са превзели Бахмут твърди, контролираната от Кремъл агенция "Новости". В руските медии вместо Бахмут от няколко дни използват старото име на града - Артьомовск.

Според основателя на частната военна армия "Вагнер" - Евгений Пригожин, групировката контролира изцяло и предградието Клещеевка.

Официално потвърждение за превземането на града от Кремъл няма. От Киев също не потвърждават информацията за превземането на Бахмут.

Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път прикани съюзните да доставят още оръжие на страната му. Той обвини Москва в "износ на тероризъм".

По-рано Зеленски възложи на тайните служби да поемат разследването на катастрофата с хеликоптер в Днепър. В Киев беше председателят на Европейския съвет - Шарл Мишел.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че е колкото по-скоро Украйна приеме исканията на Русия, толкова по-скоро може да приключи конфликтът. Евродепутатите приеха резолюция, в която настояват за създаването на специален международен трибунал, който да разследва престъпленията, извършени от Русия в Украйна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петьо Иванов: Държахме мача под контрол
Петьо Иванов: Държахме мача под контрол
Оперират Рик Джонатан заради скъсана предна кръстна връзка на дясното коляно
Оперират Рик Джонатан заради скъсана предна кръстна връзка на дясното коляно