НОВИНИ

Агентът на Жорди Кайседо: ЦСКА се страхува, че може да го загуби и иска да опетни името му

жорди кайседо дербитата фаворит
bnt avatar logo
от БНТ
17:10, 25.06.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Ернан Банято, който е агентът на нападателя на ЦСКА Жорди Кайседо, внесе яснота около казуса с футболиста и столичния клуб.

Еквадорецът все още не се е присъединил към тима на Саша Илич в Австрия, а „червените“ заявиха, че ще съдят Кайседо и мениджърът му.

Пред еквадорското радио „Сонорама“, Банято разкри, че в сряда Кайседо е оставил в администрацията на ЦСКА паспорта си за получаване на виза за Австрия, но от авиокомпанията, която е обслужила футболиста за прибирането му в България, са заявили, че багажът му ще пристигне днес в столицата. Двамата са се срещнали в Истанбул, за да обсъдят положението му в клуба.

„Жорди е добре, никога не е изчезвал. ЦСКА опитва да го постави в трудна ситуация. Кайседо отиде в клуба в сряда и остави паспорта си за получаване на виза за Австрия, но от авиокомпанията казаха, че багажът му ще пристигне в петък. Затова решихме да се срещнем в Истанбул, за да обсъдим положението му. Клубът прие това като неподчинение и излезе със заплахи за съд. Това е лошо отношение от тяхна страна към играча“, каза мениджърът на Жорди Кайседо.

Според Банято от ЦСКА се страхуват да не загубят Кайседо и затова е започната умишлена кампания, която да опетни името му, за да спрат други клубове да се интересуват за играча. Футболният мениджър допълни, че е представил на ЦСКА конкретни оферти за еквадорския нападател, който никъде не са били споменавани.

„Има разговори с клубове за Жорди Кайседо, но конкретните оферти, които съм представил на клуба, никъде не са споменавани. Клубът няма право да регистрира нови играчи заради наложено от ФИФА наказание. Затова не са те хората, които имат право да говорят за професионализъм. В ЦСКА все повече се страхуват, че може да загубят Жорди и затова умишлено започнаха кампанията, която само да опетни името на играча. Това е техният начин да спрат интереса на други клубове към него. Искат да го изкарат лош човек, за да може големите клубове да се откажат от него“,завърши Ернан Банято.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивша трансферна цел на ЦСКА премина във Фарул Констанца
Бивша трансферна цел на ЦСКА премина във Фарул Констанца
Григор Димитров ще участва на турнир във Вашингтон след Уимбълдън
Григор Димитров ще участва на турнир във Вашингтон след Уимбълдън