НОВИНИ

Ахмед Батаев ще спори за европейската титла

Ахмед Батаев
Снимка: БФБорба/startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:31, 29.03.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Ахмед Батаев стигна до битка за европейската титла на първенството в Будапеща, съобщиха от Българската федерация по борба.

На полуфиналите в категория до 92 кг на свободния стил той победи азера Осман Нурмагомедов, №1 в Европа до 23 г. от 2021-а г., с инфарктното 4:4. Така утре натурализираният у нас чеченец ще спори за златното отличие срещу турчина Фейзулах Актюрк, настоящ европейски шампион до 23 г.

Георги Вангелов обаче не успя да преодолее полуфиналите и утре ще излезе в спор за бронза. Петият от олимпийските игри бе спрян в категория до 61 кг от Сюлейман Атлу (Турция), европейски шампион от 2021-а и пети на световно първенство, с 3:6. Утре в малкия финал Вангелов ще срещне състезаващия се за Унгария Гамзадгаджи Халидов, пети от световното до 23 г. през 2021 г.

Али Умарпашаев (74) и Ахмед Магомедов (86) отпаднаха, след като съперниците им, от които загубиха, не успяха да стигнат до финалите.

В спор за бронза излизат Микай Наим (57 кг) срещу грузинеца Бека Гуджашвили и Рамазан Рамазанов (70 кг) срещу Зирадин Байрамов (Азербайджан), европейски шампион до 23 г.

Срещите започват от 19:00 часа и ще бъдат предавани пряко по БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив изрази подкрепата си за Украйна с концерт
Пловдив изрази подкрепата си за Украйна с концерт
БНБ повишава капиталовия буфер. Ще се отрази ли това на джоба ни?
БНБ повишава капиталовия буфер. Ще се отрази ли това на джоба ни?