НОВИНИ

Айк Мнацаканян: Мечтаех за тази победа

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:18, 10.05.2021
Чете се за: 01:07 мин.
Борба
айк мнацаканян мечтаех победа
Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов

Айк Мнацаканян спечели титлата без борба на финала на олимпийската квалификация в "Арена Армеец".

Мнацаканян прибави последната, седма, квота за олимпиадата през лятото. Освен от Айк класиците ще бъдат представени в Токио и от Кирил Милов (97 кг.), а в свободния стил от Георги Вангелов (57 кг.). Мими Христова (68 кг.) пък допълни карето при жените, след тези на Миглена Селишка (50 кг.), Евелина Николова (57 кг.) и Тайбе Юсеин (62 кг.).

"Мечтаех да отида на олимпийски игри, мечтаех за тази победа. Много исках след такъв момент да прегърна треньорите си, както и направих, без които нямаше да стигна дотук. Не беше никак лесно, всяка една среща беше трудна. Но ние сме много сплотен екип. Искам да ви кажа, че на олимпийската квалификация в Будапеща аз не загубих, съдиите ми отнеха победата. Но това не ни пречупи. Работихме здраво, отстранихме грешките и ето че успяхме. Много се радвам, че зарадвах България с олимпийска квота и че ми дадоха шанс да се състезавам за България. Благодаря на Гриша Ганчев, който винаги ни помага. За такива моменти да се опишат трябват думи. А аз нямам такива!", заяви Мнацаканян минути след победата.

Помощник-треньорът на националния отбор по класическа борба Бисер Георгиев специално благодари на федерацията и спортното министерство, които са осигурили всички условия на момчетата за подготовка.

"Много сме щастливи, защото използвахме последния шанс да спечелим олимпийска квота и го направихме на българска земя. Можехме да вземем още 1-2 визи, но малшанс. И на Иво Ангелов, и на Радослав Георгиев, и на Даниел Александров не им стигна малко. Не искам да коментирам съдийството. В срещата на Айк с грузинеца, например, съперникът му 8 пъти го хваща за трикото, което няма право. А след като оспорвахме, реферите искаха мен да накажат. Важното е, че успяхме да спечелим тази втора квота. Сега много се нуждаем и от олимпийски медал", каза Георгиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море и Царско село поделиха точките след голова фиеста
Черно море и Царско село поделиха точките след голова фиеста
Виктория и българската делегация за "Евровизия" вече са в Ротердам
Виктория и българската делегация за "Евровизия" вече са в Ротердам