НОВИНИ

Айк Мнацаканян остана извън тройката на световната купа по борба в Белград

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:48, 14.12.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Други спортове
айк мнацаканян остана извън тройката световната купа борба белград

Българинът от арменски произход остана на пето място в категория 72 килограма на Световната купа по класическа борба в Белград, след като отстъпи с 1:3 точки срещу Руслан Царев в битката за бронзов медал.

Борецът от Киргизстан започна по-активно срещата, което доведе до поставянето на нашия борец в партер, което означаваше и точка в актива на Царев. Впоследствие той спечели още две точки, след като успя да хвърли нашия борец извън тепиха.

Мнацаканян на свой ред извоюва точка заради пасивност на своя опонент във втората част, но за съжаление не успя да се възползва от поставянето на неговия съперник в партер.

До края нашия борец продължи да бъде по-активен, но така и не успя да спечели точка и трябваше да се задоволи с петото място в категория до 72 кг.

Кирил Милов достигна до репешажите за бронза, след като двукратният световен шампион Муса Евлоев (Русия) се класира за финал в категория 97 кг.

Съперник на българина в сутрешния сеанс днес ще бъде олимпийският шампион Артур Алексанян (Армения), който в квалификациите загуби от Евлоев, a при успех Милов ще се бори за бронза срещу иранеца Мохамадхади Абдулах Сарави.

Състезанието приключи за Цветан Сирашки (60 кг), Никълъс Сулев (63 кг) и Даниел Александров (82 кг), които не успяха да бъдат изтеглени до репешажите от техните опоненти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив (Пд) иска Али Соу в замяна за Алмейда
Локомотив (Пд) иска Али Соу в замяна за Алмейда
Значителна облачност със слаби валежи от дъжд
Значителна облачност със слаби валежи от дъжд