НОВИНИ

Айнтрахт Франкфурт и Байерн Мюнхен не се победиха в голово шоу на върха на Бундеслигата

В герой за "орлите" се превърна Омар Мармуш, който се отчете с два гола и една асистенция.

Омар Мармуш
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:09, 06.10.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Омар Мармуш вкара два гола и донесе равенството в 4-ата минута на добавеното време, а Айнтрахт Франкфурт завърши 3:3 с лидера Байерн Мюнхен в драматичен мач от шестия кръг на Бундеслигата.

Египтянинът отбеляза в края, след като "баварците" не успяха да решат мача по-рано и играчите на тима допуснаха три гола след контраатаки.

Байерн поведе с гол на Ким Мин-Джае в 15-ата минута, но "орлите" реализираха два пъти до почивката. Мармуш изравни в 22-ата и подаде на своя партньор в атака Уго Екитике, който направи 2:1 в 35-ата.

Другият централен защитник на гостите Дайот Упамекано, възстанови равенството 2:2 три минути по-късно, а Майкъл Олисе изведе Байерн отново напред осем минути след подновяването на играта. Най-добрият голмайстор на лигата Мармуш имаше последната дума за 3:3 с осмия си гол за сезона.

Това беше трети мач на "баварците" без победа, след като те направиха 1:1 с шампиона Байер Леверкузен преди седмица и след това загубиха за първи път през сезона в средата на седмицата с 0:1 от Астън Вила в Шампионската лига.

Байерн Мюнхен се върна начело в класирането, изпреварвайки по голова разлика РБ Лайпциг, който спечели с 1:0 Хайденхайм по-рано в неделя. Айнтрахт Франкфурт, който щеше да излезе на върха за първи път от 25 години с евентуална победа, изостава с една точка на третото място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изплащат пенсиите от утре
Изплащат пенсиите от утре