НОВИНИ

Айнтрахт разби Байерн и му нанесе първа загуба през сезона в Бундеслигата

По същото време в Берлин пък местният Унион най-накрая сложи край на сушата си без победа, която продължи повече от три месеца и бе прекъсната след успех с 3:1 срещу Борусия Мьонхенгладбах

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:30, 09.12.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Айнтрахт Франкфурт изигра един от най-силните си двубои от началото на настоящия сезон и разби като домакин с 5:1 шампиона Байерн Мюнхен в мач от 14-ия кръг на германската Бундеслига.

На своя "Дойче Банк Парк" "орлите" стартираха ударно и поведоха след само 12 минути игра чрез египтянина Омар Мармуш, а между 31-ата и 36-ата минута Ерик Ебимбе и Уго Ларсон реализираха два бързи гола, за да направят аванса на своя тим класически.

До почивката "баварците" все пак намериха сили да намалят пасива си с попадение на Йосуа Кимих, но още в откриващия четвърт час на второто полувреме Ебимбе с втори гол и Ансгар Кнауф оформиха разгромния успех за състава от Франкфурт.

По този начин момчетата на Дино Топмьолер стигнаха до своята първа победа в последните си пет мача във всички турнири и с актив от 21 точки остават на 7-ото място в класирането на Бундеслигата.

Междувременно, Байерн Мюнхен инкасира своето първо поражение в първенството от началото на сезона и с 32 пункта остава на 2-о място в подреждането, като се запазва разликата от три точки спрямо лидера Байер Леверкузен при равен брой изиграни срещи и от двата тима.

В столицата Берлин пък местният Унион най-накрая сложи край на сушата си без победа, която продължи повече от три месеца и бе прекъсната след успех с 3:1 срещу Борусия Мьонхенгладбах. Със спечелените три точки "железните" се измъкнаха от дъното и се изкачиха до 15-ата позиция с 10 пункта, докато "жребчетата" са 10-и с 16.

В други любопитни двубои от 14-ия кръг Фрайбург се наложи минимално с 1:0 като гост на Волфсбург, Вердер Бремен надви с 2:0 у дома Аугсбург.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само с 1 лв. се е покачила малката потребителска кошница за една година, каза депутатът Искрен Митев
Само с 1 лв. се е покачила малката потребителска кошница за една година, каза депутатът Искрен Митев
Петко Христов герой за Специя при успех в Серия "Б", Валентин Антов с червен картон при победа на Кремонезе
Петко Христов герой за Специя при успех в Серия "Б", Валентин Антов с червен картон при победа на Кремонезе