НОВИНИ

Айзък Прайс: Искаме да победим България в Белфаст

Северна Ирландия се готви за реванш срещу България на "Уиндзър Парк" на 15 октомври от 21:45 ч. Двубоят може да гледате НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и на bntnews.bg/sport.

Айзък Прайс, Симеон Петров
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 14.10.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на белгийския Стандарт Лиеж Айзък Прайс смята, че "духът на отмъщението ще витае във въздуха утре вечер", когато неговата Северна Ирландия приема България в среща от 4-ия кръг на група С3 на турнира Лига на Нациите.

В срещата между двата отбора миналия месец българите спечелиха с 1:0 в Пловдив, където гостите смятат, че са се изправили срещу "враждебна атмосфера". Нищо такова не можеше да се каже за съботното им гостуване срещу Беларус в Унгария, провело се без фенове поради решение на УЕФА.

Но след след съботната тишина, 21-годишният халф каза на днешната пресконференция, че очаква "Уиндзър Парк" да се "разтърси за решаващия сблъсък с България“. Иначе отборът на Майкъл О’Нийл щеше да излезе начело в групата, ако беше победил Беларус, вместо да се задоволява с 0:0. Още повече, че два часа по-рано без голове приключиха България и Люксембург.

Северна Ирландия не успя да се възползва от многобройните положения, създадени през първото полувреме в Залаегерсег и така остана на трето място на точка зад двата си опонента в този прозорец за мачове на националните отбори.

"Да, мисля, че има малка настройка на отмъщение в отбора. Чувствахме, че не е трудно, но в края на мача бяхме разочаровани, че не получихме нищо от него. Определено игрището в Пловдив не беше страхотно, но това не може да бъде истинско извинение. Просто направихме грешка за гола на България и след това не успяхме да се възползваме от шансовете си", каза Прайс.

"Искаме да ги победим в Белфаст. Очакваме с нетърпение мача, да излезем на терена и да покажем добра игра", добави той.

Относно атмосферата в България, наречена от местните журналисти "плашеща", Прайс добави:

"Мисля, че има определени отбори в чужбина, където имат така наречените "Ултрас-фенове". Имаме ги в Белгия, където аз играя, и е малко смущаващо, особено когато не сте свикнали".

"Ние също водим фенове, които навсякъде ни подкрепят. Дори в Казахстан, бяха страхотни. Така че искаме да ги зарадваме. Винаги, когато съм играл на Уиндзър Парк, атмосферата е била на високо ниво и вярвам, че утре също ще бъде разтърсваща", завърши полузащитникът, който има 15 мача и 2 гола за Северна Ирландия.

Преди срещата България и Беларус имат по 5 точки в групата, Северна Ирландия е с 4, а Люксембург има 1.

Гледайте Северна Ирландия - България във вторник, 15 октомври, от 21:45 часа НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и на сайта bntnews.bg/sport. Студийната програма започва в 21:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националният отбор на Нигерия по футбол заплаши да бойкотира квалификацията за Купата на африканските нации с Либия
Националният отбор на Нигерия по футбол заплаши да бойкотира квалификацията за Купата на африканските нации с Либия