НОВИНИ

Академик (Пловдив) спечели българското дерби срещу Берое в Балканската лига

bnt avatar logo
Източник: БНР
11:07, 22.10.2020
Чете се за: 01:38 мин.
Баскетбол
академик пловдив спечели българското дерби берое балканската лига

Отборът на Академик (Пловдив) победи Берое в Стара Загора с 86:85 в драматичен първи двубой от група "Е" на Балканската лига.

Домакините изиграха слаба втора част, в която позволиха на съперника да вземе инициативата в мача. Видимо „зелените“ бяха понатежали от драмичния развой на срещата срещу Левски Лукойл през уикенда.

Началото на срещата между Берое и Академик (Пд) бе сравнително равностойно. Беройци заложиха на бързата атака, но насреща получаваха същото от мобилизирания тим на пловдивчани.

В първите минути Мичъл се отчете с няколко добри пробива, който позволиха на „зелените“ да излязат едни гърди напред в резултата.

Много силно за гостите влезе бившият играч на Берое Николай Титков, който успяваше на няколко пъти умело да се промуши през отбраната на старозагорци. С резултат 28:22 Берое спечели частта.

Развоят на първата четвърт като че ли успокои домакините. Те влязоха изключително неубедително във втората част, което отвори шанс за гостите, който те не пропуснаха.

Академик записаха серия от безответни точки и за кратко не само изравниха, а дори излязоха напред в резултата.

Старши треньорът на Берое Любо Минчев опита да реагира с няколко прекъсвания, но игровата дупка, в която отборът бе попаднал, продължи и до края на частта.

Няколко грешки в зародиш на нападението на старозагорци доведоха до това пловдивчани да увеличат аванса си до 8 пункта.

Играчите на Берое опитаха да минимизират изоставането преди края на полувремето, но не сполучиха. С 13:28 в частта гостите поведоха в общия резултат с 41:50.

След почивката домакините буквално се събудиха. Само за 90 секунди "беройци" вече бяха плътно до своя опонент. Академик отговори с много здрава игра в защита.

С помощта на своята вярна публика, която се активизира през третата четвърт, играчите на Любо Минчев успяха да вземат частичен реванш за предишната част. Академик, обаче, бе запазил най-доброто за последните секунди.

С две бързи атаки и здраво противодействие в отбрана, пловдивчани не дадоха на домакините да се приближат плътно в резултата. Частта приключи при 69:63 в полза на Академик.

Две минути след началото на последната част старозагорци вече водиха с 70:69. 3:29 минути преди края резултатът беше 76:76.

Тройка за пловдивчани взриви гостуващата скамейка. Берое обаче изравни в ответното нападение.

Груба грешка в отбраната на старозагорци позволи на Академик да вкара решителна тройка по-малко от минута преди края.

Старозагорци се хвърлиха на финален щурм. 11 секунди преди края Берое поведе с 85:84 след три последователни успешни стрелби от наказателната линия на Бишъп.

Финалните акорди обаче бяха за гостите. Секулов вкара две 2.7 секунди преди края и донесе успеха на своя отбор.

Най-резултатен за успеха беше Йере Вучица с 22 точки. Антъни Гуджино се отчете с 15 точки и 8 борби, 14 точки вкара Васил Бачев, а 13 - Николай Николов.

За Берое Николай Стоянов реализира 19 точки, 18 вкара Рейкуон Мичъл. Седариан Рейнс се отчете с 12 точки и 13 борби, а 11 точки добави Кейлъб Бишъп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер и Борусия (М) завършиха наравно в Милано
Интер и Борусия (М) завършиха наравно в Милано
В Уганда играят българска ръченица. Кой е учителят?
В Уганда играят българска ръченица. Кой е учителят?