НОВИНИ

Акция на Пътната полиция до 26 август

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 21.08.2020
Чете се за: 00:40 мин.

39 души у нас са загубили живота си, а 539 са ранени от началото на август при пътнотранспортни произшествия, съобщават от Пътна полиция.

Заради тревожната обстановка на пътя от днес до 26-и август Пътна полиция започва нова специализирана акция. Полицаите ще следят за пияни, дрогирани и неправоспособни шофьори, както и за шофиране с несъобразена скорост.

Тревожно се увеличават шофьорите, "летящи" по пътищата у нас - сочи още статистиката. От началото на годината са издадени над 550 000 електронни фиша за превишена скорост, със 100 000 повече в сравнение със същия период на миналата година. Расте и броят на млади, неопитни водачи, предизвикали катастрофи.

Иво Писанов, отдел „Пътна полиция", ГДНП: Бих искал да апелирам към водачите, които нямат достатъчно стаж, които отскоро са водачи. Те са в повечето случаи млади хора. Това че са млади не ги прави неуязвими в инцидент. Това не прави и другите участници в пътните произшествия неуязвими. Ако мога да направя една такава алегория - животът не е като електронна игра, в което може да рестартираш играта. Тука няма рестарт. Така че апелът ми към тези водачи - да са по-отговорни както към себе си, така и към другите участници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха две големи нарколаборатории в Ловешко
Разкриха две големи нарколаборатории в Ловешко
Джо Байдън обеща да сложи край на мрака и разделението в САЩ
Джо Байдън обеща да сложи край на мрака и разделението в САЩ