НОВИНИ

Акция за подпомагане на двойки с репородуктивни проблеми във Велико Търново

bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 08.03.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Благотворителна акция в помощ на двойки с репродуктивни проблеми във Велико Търново провеждат на 8 март младежите от Ротаракт клуб и фондация „Искам бебе“. Срещу дарените суми хората получават рози и поздравителни картички. Събраните средства от миналогодишната акция подпомогнаха заплащането на ин витро процедура за семейство от Велико Търново, което сега очакват своята първа рожба.

Йорданка и Владимир са щастливото семейство, което вече очаква рожбата си благодарение на програмата.

Владимир Рибенцов: Изтеглиха жребий и се оказа, че сме печелившата двойка, изтеглиха нас. И сме много радостни от това да се заплатят процедурите!

Йорданка Георгиева: Ами упорито почнахме две- три години да пробваме и вече като не се получи, се обърнахме към към професионална намеса в Шумен. Нещата се случиха от първия път и сме много щастливи! Терминът ми е за 5 май и живот и здраве, се надявам, всичко да ни е наред!

Акцията е под надслов „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ и се провежда за втора поредна година с подкрепата и на Община Велико Търново.

Станислава Пенчева - организатор: Надяваме се, кампанията да е успешна колкото миналата година - тогава събрахме около 2800 лв.

Вероника Михайлова - координатор на фондация „Искам бебе“: Тази година ще подкрепим двойки, които са изгубили всякакви възможни варианти за финансова подкрепа и са включени в донорска програма, тоест, нуждаят се от донорска яйцеклетка или донорски сперматозоид, защото този вид помощ държавата не го поема!

Организаторите се надяват на осми март да успеят да подарят всички рози, които са подсигурили за празника. Надяват се още отново да успеят да променят съдбата на едно семейство, което мечтае да има дете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Греъм Кери донесе победата на ЦСКА срещу Берое
Греъм Кери донесе победата на ЦСКА срещу Берое
Какво знаем за заразените с коронавирус четирима българи
Какво знаем за заразените с коронавирус четирима българи