НОВИНИ

Аке ще пропусне оставащите три кръга от Висшата лига

bnt avatar logo
Източник: БГНЕС
13:43, 13.07.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
аке пропусне оставащите три кръга висшата лига

Капитанът на Борнемут получи контузия в мача на "черешките" с четвъртия Лестър

Еди Хау: "Не изглежда добре. При толкова кратък период до края на сезона, вероятно той ще пропусне остатъка от кампанията"

Централният защитник на червено-черните Нейтън Аке пострада при единоборство с нападателя на "лисисците" Джейми Варди и бе заменен принудително още в 40-тата минута с англичанина Стив Кук.

Въпреки че Борнемут изоставаха с един гол и вече на разполагаха с най-добрия си бранител, през второто полувреме те успяха да обърнат резултата в своя полза. Станислас се разписа от дузпа в 66-тата минута, а Соланке отбеляза за 2:1 в 67-та. Малко по-късно Сьоюнджу получи червен картон и остави "лисисците" с човек по-малко. Така нещата за Борнемут се улесниха и момчетата на Еди Хау успяха да реализират още две попадения във врата на гостите, след като Джони Еванс си отбеляза автогол, а Соланке отново наказа "лисиците" за крайното 4:1.

Победата на Борнемут беше първата за тима от 10 мача насам и върна надеждите им за оцеляване. Отборът са намира на 18-то място и е на три точки от Уотфорд, който се намира точно над чертата за изпадащи.

За Лестър това бе 10 загуба от началото на сезона, но съставът на Брендън Роджърс все още има шансове да запази позицията си в Топ 4.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чиновник с висока температура блокира работата на Инфоцентъра в Русе
Чиновник с висока температура блокира работата на Инфоцентъра в Русе
Хорнер: Всички трябва да сме притеснени от темпото на "Рейсинг Пойнт"
Хорнер: Всички трябва да сме притеснени от темпото на "Рейсинг Пойнт"