НОВИНИ

Акрапович иска резултатно нападение от ЦСКА в мача с Етър

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:43, 12.03.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Български футбол
акрапович иска резултатно нападение цска мача етър

Треньорът на ЦСКА-София - Бруно Акрапович даде пресконференция преди мача с Етър (Велико Търново) от 21-ия кръг на efbet Лига.

В неделя от 17 ч. на стадион "Българска армия" "червените" се изправят срещу последния в класирането в търесене на задължителни три точки, с които евентуално да съкратят разликата с лидера Лудогорец.

"Знае се, че колегата ми има качества, направи голяма промяна, залага на здрава игра, на дисциплина, на движение, без такива неща във футбола няма как да се функционира. Моята система налага да сме по-офанзивни, аз искам да играем с две крила, да нападаме с повече хора. Ще стане един здрав мач, ще е въпрос на издържливост през всички 90 минути, искаме да ги притиснем и да създадем шансове за гол", започна босненският спациалист.

"Етър показва добра форма, вижда се това, което иска техният треньор. При нас положението не е такова след мача с Локомотив (Пловдив), но имаше и неща, които са позитивни, защитата е много добре. Имаме качествени играчи, надявам се в неделя да го покажат и да вкарат голове, както го показаха срещу Черно море", каза още Акрапович.

Босненският специалист даде информация за кадровите проблеми на "армейците".

"Пеняранда пак няма да е готов за игра, има още малко разтежение, положението там е малко по-трудно. Трябва да го изчакаме още малко, надявам се за следващия мач за Купата да е готов. Имаме проблем с Амос, той няма да може да играе, но се връща Джеферсон, което е много добре за нас, неговата сигурност с топката може много да ни помогне. Жул Кейта изглежда много добре на тренировки, дано остане здрав, защото има качества да помогне на отбора, работим с него допълнително, защото той има нужда от това", обясни той.

"Когато пристигнах тук, мисля, че ЦСКА беше на четвърто място и целта беше да се доближим до лидера, което ние успяхме да го направим. И аз се разочаровах от мача в Разград, винаги искам да съм на върха, да печелим мачовете, но понякога не се получава, човек трябва да приеме това и да продължава да работи още повече, за да става това, което искаш. Това, което все още не е толкова наред при нас, е нападението, където имаме двама нови човека", каза още Акрапович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова отпадна в Анталия
Гергана Топалова отпадна в Анталия
Отменят всички културни и развлекателни събития във Варна
Отменят всички културни и развлекателни събития във Варна