НОВИНИ

Акрапович след уволнението: Не ми обясниха причината за раздялата

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:30, 30.03.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
акрапович уволнението обясниха причината раздялата

Доскорошният наставник на ЦСКА София Бруно Акрапович говори за първи път, след като се раздели с клуба от стадион "Българска Армия" в неделя вечерта.

Босненецът бе заменен от Любослав Пенев, който за четвърти път застава начело на "червените".

Впоследствие се появиха информации, че причината за рокадата е била разрив в отношенията между Акрапович и футболистите, но старши-треньорът напълно опроверга подобна информация.

Освен това, той допълни, че не е бил съгласен с продажбата на основни футболисти, като Валентин Антов и Али Соу, които си тръгнаха от "Българска Армия" през зимата.

"Не съжалявам, че поех ЦСКА, защото това е най-добрият отбор в България. Не се сърдя на никого. Аз съм позитивен човек. Стойчо Стоилов ми се обади и за 10 секунди ми съобщи за решението на ръководството. Не успяха да ми обяснят каква точно е причината за раздялата. Поставената пред мен цел бе да спечелим второто място и Купата на България. Ако бях останал начело на тима, на 100% щяхме да вземем Купата.

Не бях съгласен с политиката да продадем най-добрите си играчи. Надявах се да вземем добри заместници на Али Соу и Валентин Антов. Няма да кажа лоша дума за ръководството на ЦСКА. В последния един месец комуникирах с Данаил Ганчев. Имаше напрежение след оттеглянето на Гриша Ганчев, което опитах да потуша. Чух какво се говори, че съм имал конфликт с футболистите. Това не отговаря на истината. Не мисля, че тази година ЦСКА ще стане шампион", сподели бившият босненски национал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвети Пиронкова ще играе в квалификациите на WTA 500 в Чарлстън
Цвети Пиронкова ще играе в квалификациите на WTA 500 в Чарлстън
Петима бадминтонисти ни представят на европейското първенство
Петима бадминтонисти ни представят на европейското първенство