НОВИНИ

Аксел Трухчев: Щастлив съм да се завърна в Бургас, искам да се боря за всички титли и да дам най-доброто от себе си в Европа

аксел трухчев щастлив съм завърна бургас искам боря всички титли дам доброто себе европа
bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 23.04.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският волейболист с български корени Аксел Трухчев стана първото име в селекцията на Нефтохимик 2010 за новия сезон, като по този начин състезателят отбеляза своето завръщане в клуба, с който той спечели шампионската титла през сезон 2022/23.

В интервю посрещачът сподели, че е имал оферти от няколко различни страни, но в крайна сметка е решил отново да заигра у нас, заявявайки, че е пределно амбициран да се бори за всички трофея с екипа на бургазлии, както и да помогне на тима за добро представяне в Европа.

Междувременно Трухчев разказа малко повече и за изминалата кампания, в която той игра за италианския Верона и гръцкия ПАОК и допълни, че е "щастлив да се завърне у дома" в Нефтохимик

Интервю с Аксел Трухчев:

Връщаш се в Нефтохимик, как се чувстваш?

Щастлив съм да се върна у дома, чувствам се невероятно.

Как стигна до решението да приемеш предложението?

Бих могъл да отида в страна като Полша или Турция, или дори отново в Италия, но... Желанието ми беше да стабилизирам личната си ситуация. Ще бъда близо до баща си и по някаква причина това е по-важно за мен, отколкото да отида в друга страна, борейки се да покажа името си. Стигнах до това решение, след като говорих и с президента на клуба. Моето желание е не само да спечеля всички титли с Бургас. Също така искам да дам най-доброто от себе си в европейските турнири. Това е предизвикателството. Искам това за Бургас и за България. Моето желание е да покажа, че български отбор може да бъде наистина конкурентен в Европа.

Изпитваш ли носталгия по времето, прекарано в България?

Да, разбира се, изпитвам носталгия, но това е минало. Красивите спомени трябва да се запазят. Но аз съм тук, за да създавам още красиви спомени.

Имаше ли предложения от други български отбори?

Не, не съм имал намерение да се връщам в България следващия сезон. Ще играя само за Бургас.

Каква е равносметката ти за изминалия сезон?

Всъщност беше една много различна година. Верона беше добър опит, работихме усилено. Реших да се преместя от Верона по лични причини. След това пристигнах в ПАОК. Имахме много промени в отбора, след това спечелихме Суперкупата, получих отличието за MVP в турнира. Беше забавно, защото след това си мислех, че ще спечелим всичко, но нямахме отбора и характера да станем победители в шампионата. Беше хубаво изживяване. Срещнах толкова много добри приятели. И съм щастлив от това пътуване.

Какво би искал да кажеш на феновете на Нефтохимик?

Че съм просто щастлив да се върна у дома! Бургас е в сърцето ми и искам да дам всичко за този град и този клуб. Понякога също е добре да помните и да давате това, което хората ви дават. Нямам търпение да започне новият сезон. Само Нафта!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът се срещна с представители на еврейската общност по повод празника Песах
Президентът се срещна с представители на еврейската общност по повод празника Песах
Росица Денчева отстрани втората поставена на турнир в Анталия
Росица Денчева отстрани втората поставена на турнир в Анталия