НОВИНИ

Алаба и Байерн (М) не можаха да се раберат, австриецът напуска след края на сезона

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:21, 02.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Европейски футбол
алаба байерн можаха раберат австриецът напуска края сезона
Слушай новината

Защитникът на Байерн (Мюнхен) - Давид Алаба ще напусне клуба след края на настоящия сезон, след като ръководството на баварците оттегли офертата си за нов петгодишен договор.

Настоящият контракт на австрийския национал изтича в края на тази кампания, като двете страни водят преговори от доста време, но в крайна сметка така и не се разбраха.

28-годишният Алаба е част от Байерн още от 16-годишен и е неизменен титуляр в последните години, като има близо 400 мача с екипа на баварците, но по всичко изглежда, че ще смени клубната си принадлежност следващото лято.

Това разкри президентът на шампионите на Германия Херберт Хайнер.

"Преди известно време представихме на Давид и неговите съветници една добра оферта. По време на последната ни среща ние заявихме, че искаме яснота до края на октомври, но до вчера не чухме нищо от тяхна страна и се свързахме с неговия съветник. Той ни отговори, че предложението ни все още е незадоволително и трябва отново да си помислим. Ние решихме да оттеглим нашето предложение окончателно, така че вече няма такова", обясни Хайнер.

По този начин Алаба, който спечели с Байерн два пъти шампионската лига и девет пъти титлата в Германия, може да подпише предварителен договор с друг клуб още през януари.

Според медиите в Германия австриецът е желан от английските грандове Манчестър Сити и Ливърпул.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Максималните температури днес са между 15 и 20°
Максималните температури днес са между 15 и 20°
Панчаревското езеро - популярен маршрут за разходка (ГАЛЕРИЯ)
Панчаревското езеро - популярен маршрут за разходка (ГАЛЕРИЯ)