НОВИНИ

Албански съдия ще ръководи гостуването на Лудогорец в Лигата на kонференциите

Юджин Джая
Снимка: fshf.org
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:06, 03.10.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Албанският съдия Юджин Джая ще ръководи втората среща на Лудогорец в група "Н" на турнира на УЕФА Лига на конференциите срещу датския Нордселанд в четвъртък.

Срещата на 10-хилядния стадион "Right to Dream Park" започва в 22:00 часа българско време, а в нея домакините влизат без актив. Лудогорец пък размаза с 4:0 словашкия Спартак Търнава у дома на старта.

Помощници на Джая, който в момента е съдия №1 на Албания, ще бъдат сънародниците му Рейди Авдо и Дояндо Мифтари. Четвърти съдия е Елдориян Хамити. За системата за видеопонторения обаче ще отговарят испанци. ВАР-съдия е Карлос дел Серо Гранде, а асистент-ВАР Сантяго Хайме Латре.

Делегат на УЕФА ще бъде Фивос Константинидис (Кипър), а съдийски наблюдател – Ласин Исаксен от Фарьорските острови.

Юджин Джая има скорошна връзка с българския футбол, тъй като ръководи втората среща в турнира Лигата на конференциите (втори кръг) между ФКСБ и ЦСКА 1948. Румънците спечелиха мача с 3:2 и нанесоха втора загуба тогава на ЦСКА 1948. Отделно от това, Юджин Джая е ръководил и няколко мача на български юношески национални отбори в европейски квалификации.

33-годишният Джая има сериозен опит в Европа, въпреки младата си възраст. Във визитката му стоят срещи от младежката Шампионска лига, както и от плейофните кръгове в Шампионската лига за мъже и в Лига Европа. През миналата година ръководи мача от европейското първенство за юноши до 17 години Франция – България (4:0) в Израел. През 2022 година е избран за съдия №1 в албанския футбол. Канен е да свири топ-дербита в Малта и Люксембург.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
179 лева за урок в "Дигиталната раница" ще получават учителите
179 лева за урок в "Дигиталната раница" ще получават учителите
Над 1000 задържани при операции срещу ПКК в Турция
Над 1000 задържани при операции срещу ПКК в Турция