НОВИНИ

Алберт Попов: Не искам да спирам дотук

алберт попов искам спирам дотук
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 05.03.2023
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български алпиец Алберт Попов гостува в предаването "Арена спорт", за да разкаже малко повече за емоциите около първия си подиум в състезание за Световната купа, който дойде точно преди седмица на слалома в Палисейдс Тахо, САЩ.

В студиото Алберт сподели, че е горд от постижението си и разкри как се е чувствал преди спускането си във втория манш, което му осигури и мястото на почетната стълбичка.

"Чувствам се горд. Емоцията беше наистина голяма. Не успяхме да отпразнуваме подиума подобаващо, защото ни чакаше дълъг път, но смятам, че емоцията ще поостане за известно време", започна Попов.

"Между първия и втория манш си представих как се качвам на подиума и решиха да дам всичко от себе си. Казах си, че е по-добре да не завърша, отколкото да съм 25-ти и се радвам, че се получи. Направих едно доста прецизно спускане, което се оказа и най-бързото за втория манш. Радвам се, че ми се получи, защото, когато тръгнеш всичко или нищо нещата могат да се объркат за една стотна", разкри щастливият състезател.

Българинът разказа малко повече и за това какво предимство му е дало фактът, че неговият треньор Иво Борисов нареди трасето във втория манш, както и какво е усещането да седиш в стола на лидера.

"За мен по-добрите трасета са трудните, с много комбинации и на някои хора просто им е невъзможно да слязат до финала. Той не нареди най-трудното трасе, но все пак имаше някои специфични комбинации, които бяхме тренирала и двамата знаехме, че ще се справя. Това ми даде увереност, че трасето е било редено все едно за мен и се радвам, че просто всичко в този ден ми се получи", заяви Алберт.

"Чувството, когато си задал едно време е страхотно. Когато един или двама скиори след теб слязат на голяма разлика, едва тогава осъзнаваш, че си направил страхотно спускане. Появява се и една тръпка и си казваш: "Нека да видим докъде ще стигне това време". Не съм си мислил от самото начало за подиум, тъй като бях чак 25-ти, но с идването на първата петица започнах вече да си го представям", допълни той.

В интервюто Алберт Попов си пожела в най-скоро време да го видим и като победител в Световната купа и разкри, че съвсем скоро очаква да получи допълнителна мотивация, когато се роди първото му дете.

"Винаги съм мечтаел за това нещо. Не ме е било страх и да го казвам. За да успее един спортист, той трябва да си вярва, да има цел и мечти. Когато постигнеш една цел пък, много е важно да си поставиш следващата, за да продължиш да гониш. Аз не искам да спирам до тук и си пожелавам скоро да победя", заяви Алберт.

"Очаквам с нетърпение да стана баща. От Радо Янков знам, че това е емоция, която не може да се опише. Смятам, че когато се роди детето това ще ми даде една допълнителна мотивация и ще изкара по-доброто от мен", сподели най-добрият ни алпиец.

Алберт Попов: Ще се радвам догодина да карам и в Банско пред родна публика

Цялото интервю с Алберт Попов гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сагата "Тодор Неделев в Лудогорец"
Сагата "Тодор Неделев в Лудогорец"
Автобус блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив (СНИМКИ)
Автобус блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив (СНИМКИ)