НОВИНИ

Алберт Попов с 12-о време след първия манш на слалома в Шамони

Вторите спускания във френския зимен център стартират в 13:20 ч. българско време, а надпреварата ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg!

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:33, 04.02.2024
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
алберт попов време първия манш слалома шамони
Снимка: БТА
Слушай новината

Най-добрият български алпиец Алберт Попов даде 12-о време в първия манш на слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини, който се провежда във френския зимен център Шамони.

26-годишният ни състезател започна много силно спускането си, като в горната половина от трасето караше със сходно темпо с това на лидера Клеман Ноел. Във втората част Алберт все пак натрупа известен пасив и в крайна сметка с времето си от 48.25 секунди остана на малко над секунда от постижението на олимпийския шампион.

Въпреки това обаче 12-ата позиция дава много добри изходни позиции на Попов за втория манш в Шамони, който е с начален час 13:20 и ще може да го проследите НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg!

Надпреварата във френския зимен център е последна за Алберт и най-добрите слаломисти в света преди те да се насочат към Банско, където идния уикенд България ще бъде домакин на два старта от Световната купа - гигантски слалом (10 февруари) и слалом (11 февруари).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка суша в Италия и части от Испания
Тежка суша в Италия и части от Испания
Ръст на чуждестранни инвестиции в Пловдивско
Ръст на чуждестранни инвестиции в Пловдивско