НОВИНИ

Алберто Дайнезе триумфира в 17-ия етап от Обиколката на Италия

алберто дайнезе триумфира етап обиколката италия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:56, 24.05.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Алберто Дайнезе от отбора на ДСМ спечели 17-ия етап от Обиколката на Италия - 198 километра от Перине Валзугана до Каорле.

Италианецът триумфира, след като изпревари с броени милиметри във финалния спринт сънародника си Джонатан Милан (Бахрейн-Викториъс) и австралиеца Майкъл Матюс (Джайко), като крайното класиране трябваше да се определи след фотофиниш. Официалното време, което победителят Дайнезе даде и ще бъде записано на цялата основна група бе 4:26:8 часа.

Днешният етап, който завърши на морския бряг в Каорле, премина почти изцяло на спускане, което бе и причината на финала да няма разкъсвания и спринтьорите да атакуват масово финалната линия.

Британецът Герайнт Томас остава лидер в генералното класиране с аванс от 18 секунди пред португалеца Жоао Алмейда (ОАЕ) и 29 секунди пред словенеца Примож Роглич (Йъмбо-Висма).

Липсата на изкачвания в днешния етап запази класирането и при катерачите. "Синьото трико" и в утрешния ден ще бъде носено от ирландеца Бен Хийли (Едюкейшън-ИйзиПоуст), който води в класацията със 164 точки, следван от италианеца Давиде Баис (Еоло-Комета), който има 144.

При спринтьорите на първа позиция и почти сигурен победител е Джонатан Милан с актив от 215 точки, а вторият в подреждането за "цикламеното трико" е Дерек Джий (Канада/Израел Премиър-Тех), но той изостава на близо 100 пункта.

В четвъртък е предстои етап №18 от Обиколката на Италия с дължина 161 километра от Одердзо до Вал ди Дзолдо, като в него са заложени пет изкачвания и две спринтови отсечки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха дългоочаквания филиал на Спешна помощ в Приморско
Откриха дългоочаквания филиал на Спешна помощ в Приморско
РСМ спря финансирането на детски конкурс в Битоля
РСМ спря финансирането на детски конкурс в Битоля