НОВИНИ

Алехандро Давидович Фокина отстрани Каспер Рууд в Торонто, Милош Раонич също отпадна

алехандро давидович фокина отстрани каспер рууд торонто милош раонич също отпадна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:02, 11.08.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Алехандро Давидович Фокина победи драматично със 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4) Каспер Рууд в мач от третия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Торонто (Канада) с награден фонд от 7 622 925 долара.

Испанецът спечели трудно първата част, а след това двубоят беше прекъснат за повече от 90 минути заради дъжд. Поставеният под номер 3 в схемата норвежец беше на две точки от успеха в срещата, след като поведе с 5:3 и 30:0 в третия сет, но в крайна сметка загуби след още един тайбрек след над три часа на корта.

Давидович Фокина записа 58 печеливши удара и игра агресивно в последните етапи на третата част, класирайки се за четвърти път на четвъртфиналите на турнир от сериите "Мастърс 1000".

"Запазих концентрация във всяка една точка. Той беше близо до победата, но аз не се предадох. В дългите разигравания имаше доста напрежение. Когато пробих за 4:5, показах, че имам сили да спечеля срещата", заяви Фокина, който постигна петия си успех срещу състезател от топ 10 на световната ранглиста.

Заемащият 37-ма позиция в класацията на АТП испанец ще се изправи срещу Макензи Макдоналд в следващия кръг на турнира. Представителят на САЩ победи с 6:3, 6:3 канадеца Милош Раонич за 71 минути.

28-годишният Макдоналд ще играе за дебютен път в кариерата си на четвъртфинал в турнир от сериите "Мастърс 1000".

Лидерът в световната ранглиста Карлос Алкарас също продължава напред. Испанецът отстрани трудно Хуберт Хуркач с 3:6, 7:6 и 7:6. В първия сет полякът проби още първото подаване на Алкарас, къето се оказа решаващо за успеха му. Във втория и двамата загубиха първите си подавания, за да стигнат до тайбрек, спечелен от испанеца със 7:2. В решаващата трета част и двамата допуснаха доста грешки и отново се стигна до тайбрек, където Алкарас отново победи, но този път със 7:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Климатологът Симеон Матев: Следващите 5-6 дни времето ще бъде много благоприятно
Климатологът Симеон Матев: Следващите 5-6 дни времето ще бъде много благоприятно
Над 20 души са ранени при земетресение в Турция
Над 20 души са ранени при земетресение в Турция