НОВИНИ

Алекс Николов още не е готов да помогне на своя Кучине Лубе Чивитанова

Юношата на Левски София премина периода на възстановяване след операция от дискова херния и започна подготовка с тима, но няма да се включи в двубоите на тима във второто издание на турнира "Йези Волей Къп". 

алекс николов лубе стартираха успех плейофите петото италия
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 13.09.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът Александър Николов още не е готов да играе след няколкомесечната пауза. Юношата на Левски София премина периода на възстановяване след операция от дискова херния и започна подготовка с Кучине Лубе Чивитанова, но няма да се включи в двубоите на тима във второто издание на турнира "Йези Волей Къп".

“Алекс Николов ще бъде с нас в Йези, но няма да излезе на терена. Няма официална дата за завръщането му в игра – не можем да бързаме с времето. Българският състезател е основен за Лубе и искаме възстановяването му да протече без прибързани действия. Въпреки че изостава от своите съотборници от техническа и физическа гледна точка, Алекс тренира с групата. Ден, след ден ние отчитаме напредъка при него. Ще направим всичко възможно, за да го върнем скоро, но с уточнението, че ние го искаме готов на 100%. Отборът работи много и има форма, която отговаря на очакванията. Отиваме в „Пала Триколи“ уверени и нетърпеливи да покажем качество и напредък, като в същото време знаем, че ще срещнем съперници с голяма класа!”, заяви старши треньорът на Лубе Джампаоло Медей.

„Състезанието ще бъде предизвикателство, защото ще се изправим срещу отбори, създадени да се състезават в Шампионската лига и за титлата в шампионата. Нивото ще се вдига и очаквам ние също да напреднем. Извадихме си добри изводи след контролите, но на моменти ни липсваше постоянност и първата цел е да избегнем „празни“ разигравания както във фаза брейк, така и в тази на сайд аут. От наша гледна точка тези мачове ще бъдат тежки изпитания. Говорим за приятелски турнир – резултатът няма да има значение. Двубоите ще покажат интересни идеи за трудностите, които създават съперниците, или за нашите слабости”, каза още специалистът.

Лубе, който спечели миналогодишния първи трофей от турнира, ще излезе на терена в събота, 14 септември, от 20:30 часа, срещу Алианц Милано с Матей Казийски и воден от Роберто Пиаца във втория полуфинал. Мачът на „Кучинари“ ще бъде предшестван от срещата между италианския шампион Сър Суса Вим и френския вицешампион Тур Волей.

Финалът за 3-то място в приятелския турнир е насрочен за 15:00 ч. в неделя, 15 септември, докато големият финал за купата ще бъде от 18:00 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтеглиха ли енергийния прах от търговските мрежи?
Изтеглиха ли енергийния прах от търговските мрежи?