НОВИНИ

Александър Донски: Гордея се, че имам възможността да участвам на Sofia Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:12, 26.09.2021
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
александър донски гордея имам възможността участвам sofia open
Слушай новината

Българският тенисист Александър Донски очаквано бе в приповдигнато настроение след страхотния си старт в тазгодишното издание на турнира Sofia Open и победата му срещу австриецът Юрий Родионов в първия кръг на квалификациите.

Роденият в САЩ национал за "Купа Дейвис" осъществи обрат срещу третата ракета на Австрия, за да се наложи с 2:6, 6:1, 7:6(4) за почти два часа игра.

"Изключително доволен съм! След толкова много труд и работа… Последните две години бяха тежки за мен, беше ми трудно да се завърна и да побеждавам. Изключително доволен съм, за мен е голяма радост да спечеля за първи път мач на такова ниво от турнир АТP 250. Искам много да благодаря на моя агент Ивайло Крачунов, който винаги ме е подкрепял, въпреки тежките моменти. Също искам да благодаря и на моя брат Михаил Донски, който дойде от Канада, за да ме подкрепя. Без тях нямаше да бъде възможно", започна развълнуваният Донски.

23-годишният българин сподели, че определено началото на мача е било трудно за него, но с времето той е намерил правилния ритъм.

"В началото ми беше трудно да вкарвам първи сервис. През втория сет емоциите и нервите се успокоиха и беше въпрос на време да си намеря ритъма. И когато го намерих, започнах да си вземам сервис-геймовете лесно. Това ми вдъхна самочувствие – да съм агресивен, да излизам на мрежата, да влизам в разиграване без да имам никакво притеснение", заяви световният №620.

За Донски победата е първа на ниво АТР и дава възможност да играе за място в основната схема срещу бившия №18 в света Андреас Сепи.

"Честно казано не погледнах схемата изобщо (Смее се). Сепи е много добър играч, стабилен е от основна линия. Аз ще трябва да играя на високо ниво, още от началото ще имам нужда от моя сервис. Победата ми дава самочувствие, че мога да играя срещу топ тенисисти. Вярвам, че мога да направя добър мач и да му окажа голяма съпротива", коментира Александър по повод следващия си опонент.

Накра, българският представител изрази своята радост от възможността за поредна година да бъде част от тенис турнира Sofia Open.

"За България е голямо признание да има този турнир. Много други държави нямат такъв турнир. Гордея се, че имам възможността всяка година да участвам и да се тествам с най-добрите в света. За българските тенисисти Sofia Open дава голяма възможност да се направят скок в ранкинга. Точките тук са много повече от точките на турнирите, на които аз по принцип играя. С този мач все едно съм стигнал на финал, което е супер за мен и моя ранкинг. Това е голяма възможност за всички нас.", завърши Алекс Донски.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори 2 в 1: Гласът на местната организация в БСП
Избори 2 в 1: Гласът на местната организация в БСП
Злато, сребро и два бронза за България на турнира по фехтовка в Пловдив
Злато, сребро и два бронза за България на турнира по фехтовка в Пловдив