НОВИНИ

Александър Донски започна с победа на тенис турнира в Созопол

александър донски спечели второ турнир тунис
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 04.10.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Донски се класира за втория кръг на турнира по тенис от сериите "Фючърс" в Созопол.

Донски се справи с румънеца Дан Александру Томеску с 6:4, 7:6(3) на твърдите кортове в комплекса "Санта Марина". Българинът, който пласира 7 аса, навакса брейк пасив и с три поредни гейма взе първия сет. Във втората част до пробиви не се стигна, а в тайбрека Донски доминираше, за да стигне до успеха след 112 минути игра.

Така за място на четвъртфиналите той ще срещне номер 1 Богдан Бобров, който елиминира с 6:7(5), 6:0, 6:2 участващия с "уайлд кард" 18-годишен дебютант в състезанията на ITF Динко Динев.

Друг българин с покана от организаторите Самуил Конов отпадна на старта на основната схема след поражение от петия в схемата Роберт Стромбакс (Латвия) с 0:6, 1:6.

Още осем представители на домакините ще изиграят срещите си от първия кръг утре. В изцяло български двубои получилия "уайлд кард" Симеон Терзиев ще срещне държавния шампион на открито за този сезон Илиян Радулов, а друг тенисист с покана Джордж Лазаров ще се изправи срещу национала Пьотр Нестеров. Янаки Милев пък ще стартира срещу квалификанта Мерт Рамадан.

Симон Антони Иванов започва срещу номер 8 Николае Фрунза (Румъния), а Габриел Донев ще играе срещу квалификанта Доминик Рецек (Чехия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата проверява за полицейска закрила над Димитър Любенов, който блъсна и уби мъж на Околовръстното шосе в София
Прокуратурата проверява за полицейска закрила над Димитър Любенов, който блъсна и уби мъж на Околовръстното шосе в София
Левски и Рилски спортист откриват новия сезон в НБЛ с мач в София
Левски и Рилски спортист откриват новия сезон в НБЛ с мач в София