НОВИНИ

Александър Гавалюгов: Джейсън Тери поиска телефонния ми номер

Българският талант разказа и за преживяванията си с друга легенда на НБА - Джеймс Хардън, както и за срещата му с друга от изгряващите звезди на българския баскетбол - Константин Костадинов.

александър гавалюгов джейсън тери поиска телефонния номер
Снимка: bgbasket.com
bnt avatar logo
от БНТ
14:11, 07.06.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият НБА играч и настоящ помощник в щаба на Юта Джаз Джейсън Тери е поискал номера на Александър Гавалюгов по време на престижния Eurocamp в Тревизо. Това призна гардът след края на надпреварата, в която той остави много добри впечатления с изявите си.

„Аз не бях поканен в началото, а в последния момент, тъй като едно от момчетата се беше отказало. Трябваше да пристигна буквално в събота сутринта и директно отидох на мача. Никое от по-големите и от момчетата, които не са от Европа, не ме знаеше кой съм, но с течение на кампа всички разбраха и започнаха да ме разпознават, а на мачовете да създават някакви специални защити за мен, за да се опитат да ме изолират. Също НБА треньорите доста си говореха с мен по време на кампа. Дори легендата Джейсън Тери след първия мач дойде и ми поиска телефонния номер“, сподели българският талант.

Тери е избран под №10 в Драфта на Националната баскетболна асоциация през 1999 г. от Атланта, а за 19 сезона в лигата играе още за Далас, Бостън, Бруклин, Хюстън и Милуоки. През сезон 2021/2022 е начело на състезаващия се в G лигата тим на Гранд Рапидс Голд, а от 2022 г. насам е помощник на Уил Харди в Юта.

Гавалюгов разказа повече и за престоя си в Италия, където бе заедно с друг българин – Константин Костадинов.

„Тренировките бяха по-леки. Бяхме разделени на шест отбора и всеки отбор си тренираше отделно сутрин, а следобеда имахме мачове. Изиграхме три мача, победихме двата американски отбора с над 25 точки разлика и паднахме от Eurocamp 1 – отбора на Костадинов, с 12 точки“, добави гардът.

В Тревизо българинът имаше възможност да се срещне и с една от звездите на Лос Анджелис Клипърс Джеймс Хардън, а видео с двамата за часове обиколи социалните мрежи.

„Срещата ми с Джеймс Хардън не беше много дълга, защото той беше постоянно на интервюта, поне 40-50 човека с камери ходеха постоянно около него и не се застояваше много на едно място. Когато пристигна, дойде на нашата отборна тренировка и както повечето са видели на видеото, се опита да ме пази, а аз се пошегувах с него, че не може да ме пази“, разказа Гавалюгов.

„На следващия ден, преди последния мач, дойде при мен и ме пита как е преминал предният мач, как се чувствам, какви са ми плановете за бъдещето и го питах някои неща за играта на пик ен рол и 1 на 1“, добави още баскетболистът.

За Александър Гавалюгов няма да има време за почивка след прибирането му от Тревизо, тъй като му предстои участие с Балкан -2 в Националните финали в ББЛ А група, а броени дни след това - и лагер с националния отбор за младежи U20.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраниха улова на морски дарове край Румъния заради токсични водорасли
Забраниха улова на морски дарове край Румъния заради токсични водорасли
Ремонтират още от разрушените след голямото наводнение мостове в Царево
Ремонтират още от разрушените след голямото наводнение мостове в Царево