НОВИНИ

Александър Георгиев спаси 29 удара при загуба на Колорадо Аваланч

Всичко по-интересно от снощните мачове в НХЛ

Аризона Койотис Колорадо Аваланч Александър Георгиев
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:16, 01.12.2023
Чете се за: 05:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Ник Бюгстад вкара 21 секунди преди края на продължението, а Аризона спечели с 4:3 при домакинството си на Колорадо, за да запише трети пореден успех. Любопитното е, че победите дойдоха срещу последните три шампиони на НХЛ Тампа Бей (2021), Колорадо (2022) и Лас Вегас (2023).

Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 29 спасявания, но гостите прекъснаха поредица от четири успеха.

Вратарят Тристан Джари се разписа 68 секунди преди края, за да осигури победата на Питсбърг с 4:2 над домакина Тампа Бей в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига.

Джари, който завърши с 39 спасявания, стана 14-ият страж в историята на НХЛ и първи за Пенгуинс, който вкарва гол, а за последно вратар се разписа на 25 февруари тази година, когато Линус Улмарк направи 3:1 за Бостън срещу Ванкувър.

Домакините поведоха с попадения на Стивън Самкос и Танър Жано след асистенции на Никита Кучеров, но гостите стигнаха до обрат след точни изстрели на Сидни Кросби, Джеф Картър и Дрю О'Конър.

Носителят на Купа "Стенли" Лас Вегас спечели с 4:1 над домакина Ванкувър, а Джак Айхел се отличи с гол и две асистенции в 500-ия си мач в лигата, за да допринесе за успеха на шампионите, с който те се върнаха на върха на класирането в НХЛ с 34 точки.

Конър Дюър записа първи хеттрик в кариерата си и добави и асистенция, а Минесота разгроми Нешвил с 6:1 като гост. Кирил Капризов добави гол и асистенция, а домакините прекъснаха серия от шест поредни победи.

Павел Заха се отличи с гол и асистенция при успеха на Бостън над гостуващия Сан Хосе с 3:0, записвайки 13-а поредна победа над съперника. Дантън Хайнен и Джейк ДеБръск също реализираха, а вратарят Джереми Суейман отрази всичките 28 удара и не допусна гол ("шътаут") за втори път през този сезон.

Мич Марнър записа втори хеттрик в кариерата си, а след това отбеляза и решаващия гол при дузпите за 4:3 за Торонто срещу гостуващия Сиатъл. Остън Матюс също реализира при наказателните удари, а в редовното време даде две асистенции. Джоузеф Уол блокира 37 изстрела. Джаред МакКан отбеляза два пъти за гостите.

Том Уилсън реализира първия хеттрик в кариерата си в мач №700 в НХЛ, с което имаше ключов принос за успеха на Вашингтон с 5:4 срещу домакина Анахайм. Капитанът на столичани Алекс Овечкин завърши с две асистенции и вече има 1499 точки в лигата. Анахайм допусна осма поредна загуба.

Матю Барзал вкара в 2:46 минута на продължението и изведе Ню Йорк Айлъндърс до 5:4 при гостуването на Каролина. Барзал добави и три асистенции, а Семьон Варламов парира 39 удара. Себастиан Ахо изравни за домакините 2.5 секунди преди края на редовното време, а Джордън Стаал се отличи с гол и асиснтенция, но това не беше достатъчно.

Едмънтън записа четвърта поредна победа след 3:1 в залата на Уинипег. Райън МакЛауд завърши с гол и асистенция за гостите, а Стюърт Скирън блокира 25 изстрела.

Назем Кадри се разписа в 61-ата секунда на продължението, а Калгари спечели домакинството си на Далас с 4:3. Мейсън Марчмант се разписа два пъти за тексасците.

Джей Ти Комфър и Роби Фабри вкараха по два гола, а Детройт надделя над гостуващия Чикаго с 5:1. Вратарят на домакините Алекс Лайън допринесе с 34 спасявания за четвъртия успех в последните пет мача на тима.

Люк Хюз реализира в 28-ата секунда на продължението, а Ню Джърси се справи с домакина Филаделфия с 4:3.

Брейдън Шен и Джейк Нейбърс отбелязаха по две попадения и помогнаха на Сейнт Луис да спечели с 6:4 срещу гостуващия Бъфало. Кевин Хейс добави гол и асистенция, а Джордън Бинингтън допринесе за успеха с 41 спасявания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срещата за климата в Дубай: България открива свой павилион
Срещата за климата в Дубай: България открива свой павилион
ВМА отбелязва 132-та годишнина от създаването си (СНИМКИ)
ВМА отбелязва 132-та годишнина от създаването си (СНИМКИ)