НОВИНИ

Александър Лазаров открива българското участие в историческия сблъсък с Нова Зеландия в Купа "Дейвис"

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:55, 03.02.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
александър лазаров открива българското участие историческия сблъсък нова зеландия купа дейвис
Слушай новината

Срещата Александър Лазаров - Аджийт Рай ще даде начало на сблъсъка между България и Нова Зеландия от плейофите за класиране в Световна група I на Купа "Дейвис", отреди тегленият жребий по-рано днес.

Двубоят в Крайстчърч ще бъде исторически за българския тим, тъй като момчетата, водени от капитана Валентин Димов, за първи път имат шанс да се класират на предпоследното стъпало преди Световната група в най-старата отборна надпревара в тениса.

За целта обаче "лъвовете" ще трябва да преминат през тима на Нова Зеландия, а всичко стартира в събота в 1.00 часа след полунощ българско време, когато на корта излизат Лазаров (№301) и Рай (№456).

Веднага след края на техния мач пък рекордьорът ни по победи в турнира за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов (№192) ще се изправи срещу Рубин Стейтъм (№476).

В неделя програмата продължава със срещата на двойки, за която България е заявила Пьотр Нестеров и Александър Донски, докато от другата страна на мрежата ще бъдат специалистите в играта на двойки Майкъл Винъс (№16 в световната ранглиста на двойки с 1 титла от Големия шлем) и Артьом Ситак (№132 на двойки). Четиримата трябва да излязат на корта точно в полунощ българско време.

След това сблъсъкът между България и Нова Зеландия ще продължи с последните два сингъла - Димитър Кузманов - Аджит Рай и Александър Лазаров - Рубин Стейтъм.

Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инфлацията в Турция се забавя за трети пореден месец
Инфлацията в Турция се забавя за трети пореден месец
Македонски българи след срещите в Брюксел: Заключенията на ЕС ще проличат в следващия доклад за напредъка на РСМ
Македонски българи след срещите в Брюксел: Заключенията на ЕС ще проличат в следващия доклад за напредъка на РСМ