НОВИНИ

Александър Лазаров отстъпи пред Музети в епичен дуел на Sofia Open 2022

александър лазаров отстъпи музети епичен дуел sofia open 2022
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:32, 28.09.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният №30 Лоренцо Музети се класира за четвъртфиналите на Sofia Open 2022. Италианецът, поставен под №4 в схемата, победи участващия с „уайлд кард" Александър Лазаров (България) с 2:1 сета, в отделните части 6:7 (5), 7:6 (8), 6:2.

Първите два сета на срещата бяха на феноменално ниво. Двамата сервираха убедително, като единствен брейк-бол се откри пред Лазаров в шестия гейм, но той не бе реализиран. Заслужено се стигна до тайбрек, в който Лазаров се наложи със 7:5 точки.

Играта продължи да бъде равностойна и на високо ниво и през втората част. Първият пробив дойде в 11-ия гейм и бе дело на Лазаров, който поведе с 6:5 и сервира за мача. Музети обаче върна брейка в последния възможен момент и осигури втори тайбрек. В него италианецът реализира четвъртия си сетбол и след 10:8 точки вкара мача в пълния му формат.

В третата част интрига липсваше. Освен разочарованието от неуспеха от края на предишния сет, Лазаров видимо отпадна физически и за Музети не представляваше никакъв проблем да затвори сета и мача.

На четвъртфиналите 20-годишният Музети ще срещне тенисист от квалификациите – победителя от дуела Ян-Ленард Щруф (Германия) – Юго Юмбер (Франция).

„Беше много труден мач. Мисля, че той (Лазаров) игра страхотно. В третия сет видях, че той има физически проблеми. Понякога просто трябва да мислиш позитивно и да се надяваш на победата. Изключително доволен съм от победата. Тайбрекът на втория сет беше труден, но имах и малко късмет, бях по-агресивен", коментира Музети в интервюто на корта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топло за края на септември време днес
Топло за края на септември време днес
Жена загина при катастрофа в Шумен
Жена загина при катастрофа в Шумен