НОВИНИ

Александър Николов и Андреа Буратини отпътуваха към Бахрейн с шампионски амбиции

Александър Николов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 04.07.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за мъже до 21 години Андреа Буратини и неговият възпитаник Александър Николов се отправиха към световното първенство за тази възрастова група с амбиции за титла.

Тимът замина за Бахрейн, където в петък (7 юли) стартира шампионата.

"Имаме голям потенциал в атака. С или без Николов това е винаги така. Така трябва да продължим, това е нашата посока", заяви наставникът.

Разпределителят Симеон Николов, който контузи ръката си при нелеп битов инцидент в понеделник, ще пропусне надпреварата. Националът е засегнал сухожилие, като късно снощи е срязал ръката си с чаша.

"Разрязал е палеца си и няма да може да участва на това световно първенство със сигурност. Занапред ще видим. Засегнал е сухожилие. Много тежка ситуация, наистина. Основен разпределител да си тръгне внезапно 10 часа преди заминаването е нелепо. Мислех да дам 100%, но май ще дам 120 % на този Мондиал, за да мога да подаря нещо на брат ми, който няма да може да го изживее, за съжаление. Това щеше да е първото и последното световно, на което да играем заедно. Дано един ден стане и на мъже. Амбициите по никакъв начин не се променят. Отиваме там, за да станем първи. С втория разпределител съм забил точно 4 топки. Ще трябва наново да направим някаква сработка и да измислим нещо", коментира Александър Николов.

Световното първенство в Бахрейн ще се проведе от 7 до 16 юли. България е в Група "С" заедно с отборите на Полша, Канада и Индия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26-годишен моторист е починал в ямболската болница след катастрофа
26-годишен моторист е починал в ямболската болница след катастрофа
Денков: Необходим е обществен консенсус за националните приоритети
Денков: Необходим е обществен консенсус за националните приоритети