Александър Сабанов, ВМРО: По-нисък ДДС в туризма ще изсветли бранша

от БНТ
19:02, 19.05.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Наш е първият законопроект, който предлага 9% ДДС за ресторантьорите и туризма. Внесен е преди три седмици - много преди изобщо да се заговори за подобно нещо. Това заяви в студиото на "Още от деня" депутатът от ПГ "Обединени патриоти"/ВМРО Александър Сабанов - заместник-председател на Бюджетната комисия в парламента.

Той подчерта, че предложенията са били изработени след среща с представителите на бранша, които са изразили надежда, че подобна мярка ще изсветли бизнеса.

Александър Сабанов - депутат от ПГ "Обединени патриоти"/ВМРО: Няма да има смисъл да се крие ДДС, каквото прави до момента. Ще предпочетат за 4-5% да не си слагат главата в торбата, защото ще спечелят много малко при голям риск. Затова мислим, а и целият туристически сектор е на същото мнение, че това ще доведе до по-големи приходи в хазната, а не загуби.

Народният представител добави, че "патриотите" имат намерение да предложат намаляване на ДДС на по-късен етап и "на основните хранителни продукти, детските храни, на услугите в тази сфера".

По думите му "не е задължително държавният бюджет да се изпразни".

Александър Сабанов - депутат от ПГ "Обединени патриоти"/ВМРО: Дали сме срок до 1 януари 2021 да видим какво ще се случи, когато се намали ДДС в туризма - дали ще се повишат другите приходи, дали ще се повиши Данък общ доход, дали ще се повишат други данъчни или неданъчни приходи към хазната.

Какво още коментира заместник-председателят на Бюджетната комисия в парламента вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Идеи за сезона: културен и семеен туризъм и български стоки
Идеи за сезона: културен и семеен туризъм и български стоки
Каква вода пием? ВиК дружества не изпълняват предписания за качеството й
Каква вода пием? ВиК дружества не изпълняват предписания за качеството й