НОВИНИ

Александър Томаш: Можем да изглеждаме много по-добре

Александър Томаш
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:13, 24.07.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш беше доволен след убедителната победа на своя тим с 4:2 над Локомотив София като гост, но типично в свой стил заяви, че има и претенции.

На първо място те са заради пропуснатите още голове, а на второ – заради получените попадения, които идват все от статични положения.

"Доволен съм от победата, доволен съм, че отбелязахме четири гола и можехме да отбележим още. Не съм доволен, че допуснахме два. От два мача сме получили три гола – и трите от статични положения. Два от дузпи и един от фаул от страни. Но искам да благодаря на футболистите, искам да благодаря и на публиката ни, която въпреки изоставането ни в резултата, не спря да подкрепя отбора и да вярва. Което ме радва много", започна Томаш.

След това той беше попитан дали лицето днес е това, което ще бъде за Локомотив Пловдив през новата кампания.

"Аз винаги изисквам повече, но съм доволен от това, което видях днес. Можем да изглеждаме много по-добре. Знам, че можем повече, а и аз съм такъв доста взискателен. Но днес момчетата заслужиха моите похвали. Нормално е, всяка една победа ни трупа самочувствие. Има доста мачове, в които ние играем по-добре и не успяваме да вземем резултат. Затова им казвам в съблекалнята, че тези ситуации, които ние създаваме, да успеем да ги реализираме. Както с Ботев Пловдив в 1-ия кръг, така и днес, мисля пропиляхме доста шансове. А с тях можем да затворим мача много по-рано или пък ние да открием резултата. Знаете, че психологическото предимство е много важно", допълни той.

Той каза, че селекцията е работа на ръководството и оттам може да отговорят дали ще има нови или напускащи хора.

"За да видим пълния потенциал на този отбор, аз трябва да работя дълго време с тези футболисти и това не е въпрос към мене. Срещата с Ботев Враца? Няма лесен мач, независимо срещу кой отбор играеш. Аз винаги съм казвал, че ние във всеки един мач излизаме да преборим първо себе си, да бъдем концентрирани. Защото видяхте днес във второто полувреме как влязохме, но това са неща вътре за съблекалнята", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша спечели волейболната Лига на нациите
Полша спечели волейболната Лига на нациите
Полицаи с велосипеди следят за реда във Варна
Полицаи с велосипеди следят за реда във Варна