НОВИНИ

Локомотив Пловдив обърна и разгроми Локомотив София в "железничарско" дерби с шест гола

локомотив софия локомотив пловдив
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:29, 23.07.2023
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив Пловдив спечели "железничарското" дерби срещу столичния клуб и го победи с 4:2 на стадиона му в квартал "Надежда".

Две попадения за "черно-белите" от "Лаута" вкара Джовани, който подаде и за четвъртия гол на Дион.

С този първи за тях успех за новия сезон пловдивчани събраха 4 точки и се изкачиха на 2-о място преди утрешните два мача. Локомотив София остана в средата на класирането с 3 точки от първия мач с Ботев Враца, докато днес не успя да се противопостави на противника.

Най-добрият футболист в Локомотив Пловдив Матеус да Силва можеше да открие резултата още в 8-ата минута, но вратарят Любенов внимаваше и улови топката. В 22-ата минута обаче столичани откриха резултата благодарение на Ивайло Найденов, който хитро изчака подаване на Милошев от фаул и от границата на наказателното поле прати топката в мрежата.

Пет минути по-късно обаче гостите изравниха с куриозен гол, за който основна заслуга имаше вратарят им Динко Хоркаш. Хърватинът изрита топката от своето наказателно поле и тя прелетя целия терен, тупна пред дъгата на другата врата. Алан Диас опита да я върне с глава на излезлия Любенов, но Джовани Маркес отне и прехвърли стража на домакините за 1:1.

В 33-ата минута пловдивчани можеха да водят с 1:2, но Евандро не подаде на останалия на празна врата капитан Димитър Илиев и предпочете да играе сам. Този път обаче вратарят Любенов не позволи да бъде преодолян, а топката излезе в аут.

В 3-ата минута на второто полувреме Локомотив София можеше да излезе напред в резултата, но ударът на Димитър Митков, засякъл центриране от дясно, облиза страничната греда и излезе в аут. А Локомотив Пловдив също удари гредата в 55-ата минута чрез Матеус да Силва, който засече с глава центриране от ъглов удар.

Малко след като измина час игра гостите от Локомотив Пловдив обърнаха развоя на срещата и излязоха напред. Отново голмайстор беше Джовани, който получи топката сред поредица рикошети на границата на малкото наказателно поле, малко в ляво по атаката. Бабакар Дион проби от дясно, опита да стреля, но ударът беше блокиран. Оттам топката направи странна парабола, прехвърли подхлъзналия се Найденов и отиде у Джовани, който от 7-8 метра я прати в мрежата.

Матеус да Силва доказа индивидуалната си класа и вкара третия гол за пловдивчани в 72-ата минута, след като завърши по перфектен начин контраатака. А осем минути по-късно Бабакар Дион добави и четвърти гол, след като Джовани излезе от ляво при нова пробойна в защитата на столичните локомотивци. Авторът на първите две попадения стреля, вратарят Любенов отби, но топката се търкаляше в малкото наказателно поле, откъдето Дион я вкара.

Домакините оформиха крайното 2:4 две минути преди края на 90-те минути от дузпа. Красимир Станоев вкара от 11-те метра, след като Матеус да Силва изблъска в гръб Ивайло Найденов и съдията Никола Попов, без да се колебае отсъди наказателния удар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и горещо време с температури до 38°
Слънчево и горещо време с температури до 38°
МВнР публикува контакти в помощ на засегнати при пожарите на територията на Гърция
МВнР публикува контакти в помощ на засегнати при пожарите на територията на Гърция