НОВИНИ

Александър Томаш: Няма да се предадем

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:25, 07.05.2021
Чете се за: 01:07 мин.
Футбол
александър томаш предадем

Наставникът на Етър Александър Томаш очаквано остана недоволен от второто поредно поражение на неговия тим в битката за оцеляване в Първа Лига.

"Болярите" отстъпиха с 0:1 като гост на Монтана, а самият Томаш обясни загубата с "неумението на неговите футболисти преди гола".

„Първото полувреме нямаше много достойнства. Ние бяхме отборът, който първи можеше да отбележи гол, създадохме ситуации, но неумението в последния момент преди гола се оказа ключово. Второто полувреме до гола бяхме по-добрият отбор, но първи направихме грешка. Тук ще си позволя да кажа – със съдействието на съдията. Не ми е работа да коментирам, но е полезно да се знае истината. Това е от доста време, но няма да се предадем. После психически рухнахме и след гола не си повярвахме."

Старши-треньорът сподели още, че според него в последните няколко мача футболистите не са показали очакваната психологическа устойчивост.

"Във всеки мач създаваме ситуации. Днес чиста дузпа срещу Боруков, но той не падна, което аз адмирирам. Но ако си малко по-хитър, от тази ситуация ще вземеш сто процента. Преди три дни във Враца вместо да се възползваме от ситуацията – червен картон за противника, който първи идва и провокира, ние се поддаваме. Явно психологически в последните мачове не издържаме."

Въпреки това Томаш не губи надежда и призова публиката във Велико Търново към подкрепа за футболистите в последните три домакинства на Етър, които ще бъдат решаващи за оставането на тима в родната efbet Лига.

"Ситуацията е трудна, но накрая ще бъде по-сладка. Във всеки мач ще се борим докрай, нямаме друга възможност. Ще дадем максимума, за да излезем с чест и достойнство от тази ситуация. Натежава на някои футболисти, че битката е на всяка цена. Футболът трябва да е забавление. Очаквам в следващите три домакинства да ни помогне публиката, защото тези момчета заслужават за това, което направиха, откакто аз ги поех. Трябва да се успокоим и да трупаме точки, защото имаме възможности. И трите мача ще бъдат трудни за нас, но надеждата остава."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След вота във Великобритания: Очаква се Садик Хан да остане кмет на Лондон
След вота във Великобритания: Очаква се Садик Хан да остане кмет на Лондон
Борисов: НАТО изрази солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия
Борисов: НАТО изрази солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия