НОВИНИ

Александър Томаш: Още сме далече от това, което аз и моят екип имаме в главата

ЦСКА постигна първа победа под ръководството на 46-годишния специалист, но той се определи като "критичен" и сподели, че за "червените" шампионатът започва сега.

Александър Томаш
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:39, 16.09.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш сподели веднага след първата победа на тима под негово ръководство, че е доволен не само от резултата, а и от заряда на публиката. За първи път този сезон "червените" се радваха на гостуващи фенове.

"Като резултат, днес съм доволен от две неща - резултата и заряда, който ни даде тази публика. Това беше най-малкото, което можехме да покажем пред тази публика. Това казах и на футболистите", коментира специалистът.

"Доволен съм от трите точки, но аз съм доста критичен човек, това е ЦСКА. Много по-рано трябваше да затворим мача. Много по-добре трябваше да играе. Още сме далече от това, което аз и моят екип имаме в главата, така че предстои много, много работа", каза още той и продължи:

"Не гледаме назад. Не се интересуваме какво е било назад. Гледаме от тук нататък. За нас шампионатът започва сега. Имаме добри футболисти, с добри индивидуални качества, трябва да направим добър отбор. Далече сме още от това да бъдем добър отбор, но ще работим и ще бъдем отдадени. Няма да спрем пред нищо. Всеки трябва да подчинява себе си в името на колектива, в името на семейството ЦСКА и в името на тези фенове, защото те го заслужават."

"Приобщаването на новите е процес. За това нещо трябва време, но ние нямаме време, така че проблемът е техен, а не мой. Или го правят по най-бързия начин, или остават на пристанището. Мисля, че днес е 16-и, значи 17-18 дни работим, но повече с момчета от втория отбор. Последните четири дни дойдоха всички национали - осем човека. Това е 80 процента от отбора. Така че за краткото време, в което работихме - доволен съм от победата и трите точки, но не съм доволен от начина на игра. ЦСКА го заслужава, ЦСКА е институция и не може да си позволяваш, когато играеш с Локомотив, да ни създават ситуации. Без да подценявам Локомотив", заяви наставникът на ЦСКА.

"Публиката е тук, отборът в момента е тук. Трябва да настигнем публиката, да ги задминем и ние да бъдем факлата, ние да даваме енергията. Това, което направихме в първите 20-ина минута. Но има си субективни и обективни причини за лекия игрови спад. От гледна точка на ситуации, мисля, че създадохме доста ситуации. Там съм доволен, но игрово не съм доволен", завърши Александър Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Колев: Влязохме с прекалено голям респект към ЦСКА
Иван Колев: Влязохме с прекалено голям респект към ЦСКА