НОВИНИ

ЦСКА се завърна на пътя на победите в столичното дерби срещу Локомотив

„Червените“ прекъснаха серията си от четири поредни загуби и записаха едва втори успех от седемте си изиграни двубоя.

ПФК ЦСКА София
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:57, 16.09.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА победи Локомотив София с 3:0 като гост в двубой от изтегления 12-ия кръг във футболната Първа професионална лига. „Червените“ прекъснаха серията си от четири поредни загуби и записаха едва втори успех от седемте си изиграни двубоя. Тимът се изкачи на 13-о място във временното класиране с 6 точки. С тази среща бе отбелязан и краят на наказанието на „червените“ за мачове без техните фенове.

Локомотив София остава десети в подреждането с 9 точки след 8 изиграни двубоя, но влезе в серия от четири мача без победа в Първа лига.

Гостите бяха по-активни от самото начало на мача и бързо осъществиха две обещаващи атаки. Вратарят на домакините Александър Любенов отрази удар на Джеймс Ето'о в осмата минута, а секунди по-късно Годуин Коялипу също стреля към вратата на Локомотив.

ЦСКА поведе в осмата минута с попадение на Джонатан Линдсет. Джейсън Локило центрира към далечната греда, където Линдсет засече топката, изпращайки я в мрежата на домакините за 1:0.

„Червените“ не дочакаха и десет минути преди да стигнат до втори гол, дело на Матиас Фаетон. След удар на Локило, Александър Любенов изби топката, но при добавката Фаетон се разписа за 2:0.

След подновяването на играта гостите отново увеличиха преднината си. Годуин Коялипу отбеляза красив гол с добре насочен удар от далечна дистанция в 59-ата минута.

Малко по-късно, в 74-ата минута стражът на Локомотив София Александър Любенов отново се справи при удар на дебютанта в тима на ЦСКА Аарон Исека. Пет минути по-късно и влезлият като резерва Тобиас Хайнц пропусна да се разпише във вратата на домакините и резултатът остана 3:0.

В следващите си срещи от предстоящия девети кръг в Първа лига на 21 септември ЦСКА приема Берое на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград заради заетостта на Националния стадион „Васил Левски“ в София, докато за Локомотив София предстои гостуване на Лудогорец в Разград.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удинезе ще завърши четвъртия кръг на върха на Серия А след пълен обрат срещу Парма
Удинезе ще завърши четвъртия кръг на върха на Серия А след пълен обрат срещу Парма