НОВИНИ

Александър Томаш: Победата е благодарение на публиката

Старши треньорът на ЦСКА отличи феновете в първия мач с домакински привърженици за "червените" през сезона.

Александър Томаш
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:31, 21.09.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш благодари на публиката за подкрепата днес, като призна и нейния принос за победата над Берое с 1:0 в Благоевград.

Срещата от 9-ия кръг донесе трети успех на отбора, но играта беше далече от очакванията на публиката и представите за "марката ЦСКА".

"Казах го и преди мача - чака ни труден двубой срещу съперник, който видяхте как игра. Много важна победа за нас от гледна точка на самочувствие. Мога да поздравя футболистите. Играта? Има време. За нас в момента са важни резултата и точките", сподели той след мача.

Срещата започна с 11 минути закъснение заради проблеми с камерите за видеоповторения в полза на съдиите (ВАР), като фенове бяха застанали на визьорите. Това наложи отборите да продължат загрявката повече от предвиденото.

"От физическа гледна точка, и от психическа гледна точка се отрази. Видяхте и времето - една седмица е студено, а днес тука е 25°C - лято. Неминуемо тези неща се отразиха, но аз казвам - не трябва да търсим оправдания. За мене беше важно, че взехме победата. Момчетата се стараят, опитват. Правим и грешки, но кой не греши? Всеки един греши, но мога да ги поздравя. Никога не сме били с трима централни бранители. Винаги сме играли с четирима в линията на защитата. Това, че когато притежаваме топката, играем по различен начин, малко хора могат да го видят. Но нещо, което искам да кажа е, че тази победа е благодарение на тази публика, която днес ни подкрепи на този стадион", допълни наставникът.

В следващата среща на 28-и септември ЦСКА гостува на Черно море във Варна. Играчите на Илиан Илиев са едни от най-стабилните като представяне, така че без съмнение се очертава трудна среща за гостите от София. Но треньорът демонстрира увереност.

"ЦСКА излиза във всеки един мач за победа. Това мога да кажа само по повод следващия мач", завърши Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битките по места: Кои са най-интересните двубои за изборите през октомври?
Битките по места: Кои са най-интересните двубои за изборите през октомври?
Нови залпове между Израел и Хизбула след удар в Бейрут
Нови залпове между Израел и Хизбула след удар в Бейрут