НОВИНИ

Александър Томаш: Знам, че можем много по-добре

александър томаш знам можем добре
bnt avatar logo
от БНТ
07:51, 22.05.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив (Пловдив) отстъпи с 0:3 на Левски в мач от 32-ия кръг на Първа лига, но много грешки се набиваха на очи в играта на тима. Старши треньорът им Александър Томаш има обяснение за това.

"Учудващо за мене с респект влязохме в мача. Имам някакви обяснения, които ще си останат вътре в съблекалнята. Въпреки всичко, мисля до 30-35 минута мачът беше равностоен. Но една грешка и паднахме психически, което. Разбирам момчетата, те нямат вина за нищо. Опитват се, стараят се. Но сме на приливи и отливи почти цяла година или да кажа втория полусезон. Но в крайна сметка не мога да се сърдя на футболистите. Знам, че можем много по-добре, но това е положението", коментира Томаш.

"Като респект към Левски, стояхме и чакахме да се случат нещата на терена, вместо ние да сме активните и водещи. Но срещу отбор като Левски, ако им дадеш инициативата като цяло, се получава това, което се получи. Убеден съм, че можем много по-добре, но в крайна сметка може би грешим някъде и трябва да ги поправим нещата. През второто полувреме изглеждахме по-добре, защото Левски ни предоставиха инициативата. Мисля, че разковничето беше през първото полувреме. Трябваше да подходим по същия начин, по който подходихме в първия мач. Играхме през този сезон три мача с Левски – завършихме при равен резултат на Герена, победихме ги тука и сега загубихме. Това показва липсата на ниво при нас. Да се оправдаваме, няма смисъл, но си имаме нашите проблеми", обясни наставникът.

Александър Томаш се опита да обясни и грешките, които са направили неговите футболисти. И за някои от тях има оправдание.

"Хорхе Сегура не е играл мач от месец септември. Чакахме го да дойде на подготовката, имаме си проблемите, но не искам да изглежда като оправдание. Така че трябва да работим. Всеки един футболист, който има договор с Локомотив, трябва да има мотивация. Може да дадем шанс на по-младите да поиграят, ще обсъдим с ръководството и ще преценим", завърши Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горски пожари бушуват в канадската провинция Албърта
Горски пожари бушуват в канадската провинция Албърта
Само едно от 5 овчи сирена няма примеси - какво е качеството на млечните продукти у нас?
Само едно от 5 овчи сирена няма примеси - какво е качеството на млечните продукти у нас?