НОВИНИ

Александър Тунчев: Сезон на приливи и отливи, оставам в Арда

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:33, 11.06.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
александър тунчев сезон приливи отливи оставам арда
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Арда Кърджали Александър Тунчев остана разочарован след загубата на неговия тим с 0:2 при гостуването на Левски в баража за място в турнира Лига на конференциите.

Българският специалист призна, че е огорчен от факта, че и двете попадения за "сините" са били допуснати след контраатаки.

"Щом сме загубили не сме се представили по най-добрия начин. Нещото, което ме огорчава е, че допуснахме два гола на контраатака. На "Герена" това е недопустимо. И първия, и втория гол. При първия гол ситуация за нас, контра – гол. Вторият също. Има върху какво още да работим. Ще се постараем трябва да изчистим тези неща следващия сезон", каза Тунчев.

"През първите 15 минути подходихме плахо. Имахме инициативата и създадохме положения – ситуации, в които трябваше да бъдем по-точни. Завършващият удар ни липсваше", допълни той.

Наставникът на кърджалии не пропусна да коментира и промяната на датата за този двубой на "Герена", която в крайна сметка не му позволи да разчита на Ел Мами Тетах и Ласана Н'Диайе.

"Да не навлизам подробно, но по някакъв начин ни ограничиха. Ние изгубихме двама футболисти – единият е голмайстор на отбора. От БФС не ни разрешиха да ги използваме. Удължихме наемите с 1 ден, но не ни разрешиха от БФС да ги използваме. Нормално е да има объркване", заяви треньорът на Арда.

Накрая Тунчев определи сезона на своя тим като такъв "на приливи и отливи", но бе категоричен, че остава в Кърджали и през следващата кампания.

"Малко бяха хората, които очакваха, че може да стопим изоставането. Сезон на приливи и отливи. Показвахме добри игри. Губихме мачове, но играхме добре", сподели бившият футболист.

"Никога не е имало разговори с друг клуб. Имаше поставена цел към мен, която изпълних – 7-мо място. Оставам в Арда и следващия сезон. Мащабна селекция не, но зависи с кого ще се разделим. Има оферти към наши футболисти. С 3-4 души, ако се подсилим, ще е добре", завърши Александър Тунчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авария остави центъра на Пловдив на тъмно
Авария остави центъра на Пловдив на тъмно
Елин Топузаков: Превъзходжахме Арда, за Левски е важно да показва качествата си в Европа
Елин Топузаков: Превъзходжахме Арда, за Левски е важно да показва качествата си в Европа