НОВИНИ

Левски взе своето срещу Арда след два гола на Уелтън и ще играе в Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:50, 11.06.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
левски взе своето арда два гола уелтън играе лигата конференциите
Слушай новината

Отборът на Левски стана последният сигурен роден участник в европейските клубни турнири през следващия сезон, след като тимът на Елин Топузаков победи с 2:0 у дома състава на Арда Кърджали в баража за място в Лигата на конференциите.

По този начин "сините" отново ще бъдат част от третата по сила надпревара в Европа, където другите български представители ще бъдат ЦСКА и ЦСКА 1948.

В последния си мач за този сезон Левски изигра много солиден двубой пред своите привърженици на стадион "Георги Аспарухов" и напълно заслужено се справи с тима на Арда, който получи право да играе в тази среща заради 7-ото си място в крайното подреждане на Първа лига.

Домакините започнаха по-добре и още в началните минути се опитаха да си осигурят преднина в резултата, но стражът на кърджалии Анатоли Господинов направи необходимото, за да запази вратата си суха.

Това обаче се промени в 36-ата минута, когато Левски организира добро нападение отляво, което завърши с техничен удар на Уелтън, който даде и аванс на футболистите на Елин Топузаков.

Малко преди да изтече първият час игра пък "сините" проведоха отлична контраатака, при която Асен Митков достави центриране за Уелтън и бразилецът с глава беше точен за крайното 2:0.

С Успеха си Левски си гарантира място в евротурнирите за втора поредна кампания, което не се бе случвало на тима от сезони 2018/19 и 2019/20, когато "сините" на два пъти играха в пресявките на Лига Европа.

През следващата кампания пък отборът от "Герена" ще бъде част от Лигата на конференциите, като ще започне участието си втория квалификационен кръг, в който обаче тимът ще бъде непоставен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каспер Рууд към Джокович: Продължавай да работиш така и да подобряваш рекорди
Каспер Рууд към Джокович: Продължавай да работиш така и да подобряваш рекорди
От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 12% (ОБЗОР)
От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 12% (ОБЗОР)