НОВИНИ

Александър Везенков и Олимпиакос надиграха Жалгирис в Евролигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:45, 16.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
везенков дабъл дабъл победа олимпиакос евролигата
Слушай новината

Българският баскетболист Александър Везенков и неговия клубен отбор Олимпиакос записаха 17-и успех в тазгодишното издание на Евролигата, след като надиграха като гост състава на Жалгирис с 84:73 в отложена среща от 19-ия кръг на надпреварата.

Двубоят в Кауанас предложи на зрителите равностойна битка, като преди решителните 10 минути домакините имаха аванс от само една точка - 59:58.

Още в самото начало на последната четвъртина обаче гръцкият тим изцяло пое нещата под контрол и със серия от осем поредни точки си осигури аванс от 66:59. В оставащото време докрая Везенков и компания успяха още да увеличат аванса си и в крайна сметка заслужено да стигнат до крайната победа.

Българинът Александър Везенков се отчете с 16 точки за успеха на своя тим, а за "червено-белите" най-резултатен стана Костас Папаниколау със своите 18 пункта.

За домакините от Жалгирис Джош Небо записа "дабъл-дабъл" (17 точки и 10 борби), но дори това не успя да спаси литовците от 21-то им поражение през кампанията.

В класирането Олимпиакос за момента се намира на 4-та позиция с баланс 17-10, но след като руските отбори бъдат извадени от турнира заради наложените санкции, свързани с войната в Украйна, Везенков и съотборниците му ще се придвижат до 3-та позиция.

Жалгирис пък остава твърдо на дъното с едва 7 успех през сезона и 21 загуби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон предложи подкрепа на руската редакторка Марина Овсянникова
Макрон предложи подкрепа на руската редакторка Марина Овсянникова
Бежанците от Украйна ще имат същите здравни права като здравноосигурените у нас
Бежанците от Украйна ще имат същите здравни права като здравноосигурените у нас