НОВИНИ

Александър Везенков: Мечтая за титлата в Евролигата

Александър Везенков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:57, 18.05.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският баскетболист Александър Везенков, който попадна сред най-добрите петима състезатели за сезона в Евролигата, заяви, че е много щастлив и горд от признанието.

„Без моите съотборници, треньорите, както и семейството, и тези, които ме подкрепят, това нямаше да е възможно“, коментира Везенков пред BN Sports.

„Това, което ме вълнува в момента е само отборът и предстоящата Финална четворка на Евролигата. Зад успехите стои много труд, постоянство и часове, прекарани на терена, така че да мога да напредвам и да показвам най-доброто от себе си през сезона“, каза още българският национал.

„Чувствам се добре. Ще има и малко напрежение с наближаване на полуфинала, но като цяло се усещам добре. Постигнахме целите до момента, но не искаме да спираме до тук. Имаме работа за вършене в четвъртък. Ще сме готови и ще се вложим на 100 процента“, заяви Александър Везенков.

„Честно казано, не очаквах да бъде толкова трудно на четвъртфиналите. Знаех, че Монако е много добър отбор, но те бяха наистина страхотни. Радвахме се като малки деца за класирането във Финалната четворка. Когато усилията ти са възнаградени, е много приятно“, добави Везенков.

По повод утрешния съперник в полуфиналите на Евролигата в сръбската столица Белград – Анадолу Ефес, Александър Везенков коментира, че това е опитен и качествен отбор.

„Това е шампионът на Европа. Имат добри индивидуални играчи, но не е само това. Сплотени са, опитни и ключът ще е да контролираме темпото на мача. Да играем същата здрава защита както срещу Монако и да редуцираме грешките“, каза българинът.

Попитан дали през 2012 г. и 2013 г., когато Олимпиакос спечели две поредни титли, а Везенков носеше екипа на солунския Арис, е мечтал за нещо подобно, националът отговори: „Това определено ми е мечта. Когато гледаш всички тези страхотни баскетболисти си казваш, че и ти искаш да си на тяхно място един ден. Това време дойде и трябва да му се насладим, защото никога не се знае кога ще имаш отново подобна възможност.“

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камион разпиля каси с бира след катастрофа на пътя Русе - Бяла
Камион разпиля каси с бира след катастрофа на пътя Русе - Бяла
Надежда Йорданова призова за дебат по същество във ВСС по искането за отстраняването на Гешев
Надежда Йорданова призова за дебат по същество във ВСС по искането за отстраняването на Гешев