НОВИНИ

Александър Везенков: Преди серията да е приключила нищо няма значение

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:58, 05.06.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
александър везенков серията приключила нищо значение
Снимка: БК Олимпиакос
Слушай новината

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков даде интервю пред гръцкото издание superbasket.gr. след началото на битката за титлата в местното първенство между неговия Олимпиакос и отбора на Панатинайкос.

"Червено-белите" се наложиха трудно със 73:70 у дома в първия мач от серията, а Везенков реализира 20 точки за победата и след мача сподели, че нищо друго няма значение преди финалната серия да е завършила.

"Историята е показала, че преди серията да е приключила нищо няма значение. Нито статистиката, нито моментната ситуация. Влязохме в мача концентрирани, но напоследък не успяваме да увеличим разликата. Същото се случи и срещу Фенербахче. Резултатът в момента е само 1:0", коментира звездата на Олимпиакос.

Най-полезния играч в първенството на Гърция за миналия сезон говори още и за предизвикателството във финала да се изправи точно срещу тима на Панатинайкос, сравнявайки техния стил с този на отбора на Фенербахче, който създаде доста трудности на Везенков и компания в плейофите на Евролигата.

"Панатинайкос има отличен отбор и треньор. Никой не е казал, че ще бъде лесно. Те играят защита подобна на тази на Фенербахче с един човек върху мен през цялото време. Но все пак поведохме. Знаем, че в залата на Панатинайкос ще бъде трудно, но ние ще видим какво сме сгрешили и ще сме още по-концентрирани. Като цяло играхме добре в нападение за три части. В защита направихме някои грешки, така че трябва да работим върху това", каза още Александър Везенков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Минчев: Няма пречка председателят да свика извънредно заседание на НС
Никола Минчев: Няма пречка председателят да свика извънредно заседание на НС
Вторият мандат - изпълнен: Николай Денков върна папката на президента
Вторият мандат - изпълнен: Николай Денков върна папката на президента