НОВИНИ

Александър Везенков с 11 точки при третата поредна победа на Сакраменто в НБА

Тимът на Майк Браун надигра Кливланд Кавалиърс със 132:120

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
06:51, 14.11.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
александър везенков точки третата поредна победа сакраменто нба
Слушай новината

Александър Везенков и Сакраменто Кингс записаха трета поредна победа в НБА. Тимът на Майк Браун надигра Кливланд Кавалиърс със 132:120 (33:25, 35:35, 42:29, 22:31) у дома.

Българският национал завърши с 11 точки за 17 минути игрово време. Плеймейкърът на тима Ди'Аарън Фокс преобрази нападението на калифорнийци при завръщането си, след като пропусна последните пет двубоя.

Везенков се появи в игра при оставащи 5:48 до края на първата част, заменяйки Харисън Барнс, като реализира 8 от своите 11 точки именно тогава, като помогна на "кралете" да дръпнат с двуцифрена преднина при 33:23. Най-полезният играч в Евролигата завърши срещата със стрелба 4/6 от игра, включително 3/5 от тройката и към статистиката си добави 2 борби.

Българският национал бе заменен от Барнс минута след началото на втората част, но се върна на терена при оставащи 5:16 до края на третата четвърт, като отново се разписа от стрелба за трите точик, за да оформи актива си на 11.

Тимът на Майк Браун понамали оборотите в началото на последната част, но въпреки това Кливланд не успя да съкрати достатъчно сериозна част от изоставането си. Везенков напусна терена при оставащи около осем минути до края на редовното време, а "кралете" водеха с 16 точки при 117:101. Гостите от Охайо свалиха разликата до 12, но Фокс и Сабонис не позволиха нещо повече, а Сакраменто записа третата си поредна победа в НБА.

Де'Аарън Фокс допринесе за победата с 28 точки, 2 борби и 6 асистенции, а Кийгън Мъри завърши с 25 точки. Литовецът Домантас Сабонис се отчете с 23 точки, 9 борби и 10 асистенции, оставайки на една борба от „трипъл-дабъл“.

За гостите от Кливланд най-резултатен бе Донован Мичъл с 22 точки, 2 борби и 5 асистенции.

По този начин тимът на Везенков се завърна в първата шестица на временното класиране в Западната конференция и в момента заема шестото място с актив от 5 победи и 4 загуби. Кливланд пък продължава да редува силни със слаби мачове и тимът на Джей Би Бикърстаф остава на 11-ата позиция на Изток с баланс от 4 успеха и 6 поражения.

В следващия си мач "кралете" гостуват на Лос Анджелис Лейкърс на 16 ноември от 5:00 сутринта българско време.

Отличното представяне на Александър Везенков срещу Кливланд му донесе честта за първи път в кариерата си да запали лъча на победата за Сакраменто Кингс. Българинът остана след края на двубоя в залата на "кралете", за да участва в специалната церемония.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бурята "Деби" бушува в Ирландия и Великобритания
Бурята "Деби" бушува в Ирландия и Великобритания
Очаква се да започнат обсъжданията на Бюджет 2024 в парламента
Очаква се да започнат обсъжданията на Бюджет 2024 в парламента