НОВИНИ

Александър Везенков: Ще дам 100% от себе си през новия сезон с Олимпиакос

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:53, 28.09.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
александър везенков завърна игра олимпиакос
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Александър Везенков обясни пред Eurohoops по време на медийния ден на Олимпиакос, решението си да остане в Европа още една година и да играе за гръцкия клуб. Националът, който направи впечатляващо представяне на Европейското първенство по баскетбол за мъже с отбора на България казва, че това е най-добрият вариант за него.

"Получих много съобщения в социалните мрежи от хора, които ми показват колко много искат да остана в отбора. Реших, че най-добрият вариант за мен е Олимпиакос. Не поглеждам назад. Винаги отстоявам решенията си. Опитвам се да докажа, че това е най-добрият избор", заяви Везенков.

Олимпиакос достигна до финалната четворка на Евролигата в последното издание на турнира. Според Везенков фактът, че Олимпиакос направи много малко промени в състава ще бъде ключов за предстоящия сезон.

"Поддържането на основното ядро е много важно. Колкото по-скоро намерим химия един с друг, толкова по-скоро ще се представим на ниво. В Евролигата всичко се брои от самото начало. Най-важното е да намериш мотивация да станеш по-добър. Това е основното за мен. Искам да се подобрявам всеки ден, да успявам заедно с отбора. Ще дам 100 процента от себе си. Ще има трудни нощи за мен и за отбора. Добре съм с това, а най-важното е отборът да побеждава", добави българинът.

Олимпиакос играе с Барселона на 7 октомври в първия си мач от Евролигата този сезон. Олимпиакос загубиха именно от Барселона със 74:84 в мач за третото място в последното издание на Евролигата. Гръцкият тим завърши на четвърто място, а Везенков отново бе най-резултатен за Олимпиакос в двубоя и завърши с "дабъл-дабъл" от 20 точки и 11 борби за 32 минути на терена.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Манчев: Убеден съм, че ще оправдая доверието, което ми бе гласувано
Владимир Манчев: Убеден съм, че ще оправдая доверието, което ми бе гласувано
Евелин Колев и Викторио Илиев с победи на Европейското по бокс за юноши и девойки
Евелин Колев и Викторио Илиев с победи на Европейското по бокс за юноши и девойки